6 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ : 130.000 ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ


Στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ καθημερινά δημιουργούνται τεράστιες ουρές, όχι όμως για εξόφληση λογαριασμών, αλλά για διακανονισμό των χρεών, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, βρίσκονται σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση που αδυνατούν πλέον να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους ρεύματος.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των εντολών για διακοπή ηλεκτροδότησης φτάνει τις 130.000!
Κατά 18.278 αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος τον Μάρτιο σε... σχέση με εκείνες που πραγματοποιούνταν τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθαν σε 25.256, έναντι 6.978 τον Ιανουάριο και 8.152 τον Φεβρουάριο, ενώ, σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι αποκοπές συνέβαλαν στη βελτίωση του ρυθμού είσπραξης των λογαριασμών. Μάλιστα, τις 90.000 πλησιάζουν οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης το τελευταίο τρίμηνο για τους οφειλέτες της ΔΕΗ. Η οικονομική τρύπα που δημιουργείται στα ταμεία της ΔΕΗ φέρνει την επιχείρηση αντιμέτωπη με μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς το χρέος της είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να καταβληθούν μόνο για τοκοχρεολύσια από την Επιχείρηση περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική κατάσταση όπου βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παρέχονται πλεόν σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Συνεχίζεται ακάθεκτη η ίδια γραμμή πολιτικής εξουθένωσης του ελληνικού λαού.
www.alfavita.gr
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: