11 Ιουλίου 2012


Χαλυβουργία γιοκ;

Αίτηση διαβούλευσης για την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο προανήγγειλε ότι καταθέσει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας, εν μέσω της συνεχιζόμενης μακράς απεργίας των εργαζόμενων, εφόσον δεν εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας σύμφωνα με την οποία η απεργία των εργαζομένων είναι παράνομη. «Συνεχίζουμε δυναμικά», διαμηνύει ο εκπρόσωπος των απεργών Γιώργος Σιφωνιός.
Πληροφορίες ήθελαν τον όμιλο Μάνεση να προσανατολίζεται...
στη διατήρηση του εργατικού δυναμικού στο συγκρότημα, είτε στη μονάδα του Βόλου είτε σε άλλες δραστηριότητες, εξαιρουμένων όσων είχαν απολυθεί στο πλαίσιο των περικοπών.
Η διευθύντρια επικοινωνίας της Χαλυβουργίας κ. Στάθη τόνισε πάντως στο tvxs.gr, ότι αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου και δεν δρομολογηθούν εντός των επόμενων ημερών κινήσεις από την κυβέρνηση, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας.
«Συνεχίζουμε δυναμικά» την απεργία, δηλώνει ο εκπρόσωπος των απεργών Γιώργος Σιφωνιός, ο οποίος έχει ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας τριμερή συνάντηση (κυβέρνηση, εργοδοσία και εργαζόμενοι) για διαπραγμάτευση και επίλυση του προβλήματος.

Η κ. Ελένη Καταβάτη, εκπρόσωπος εργαζομένων που τάσσονταν όλο αυτό το διάστημα κατά της απεργίας διαρκείας στον Ασπρόπυργο, μεταφέρει ότι είχε επαφές με εκπρόσωπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ζητώντας να παρέμβουν.
Η ίδια αντιπαρατίθεται σε υψηλούς τόνους με τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης επέμεινε στη συνέχιση της κινητοποίησης.

«Η διοίκηση ζητά να ανοίξει η πύλη και να αρχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο με εκείνους που το επιθυμούν. Τότε, δεσμεύεται ότι θα κατέλθει ευθύς αμέσως σε ανοιχτή διαπραγμάτευση για όλα τα ζητήματα. Βρίσκουμε λογική αυτήν την πρόταση», δηλώνει.
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία ξεκίνησε πριν από περίπου 8 μήνες, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης περί απολύσων και μειώσεων ωρομισθίων, στο πλαίσιο περικοπών για την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: