9 Ιουλίου 2012

Ξεπούλημα εξπρές για ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Με νέα επιθετική στρατηγική για είσοδο ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες και πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από την επιχειρηματική δράση, η κυβέρνηση προχωρεί αμέσως και με διαδικασίες-εξπρές στην ...
αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα του νέου προγράμματος θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, με στόχο να σταλεί μήνυμα στις αγορές και στους Ευρωπαίους εταίρους για ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στην προώθηση των...
διαρθρωτικών αλλαγών.
Την ίδια ώρα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θέτει επτά βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική, με προεξάρχουσα την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την ανάσχεση της ύφεσης.
Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων το οικονομικό επιτελείο ανεβάζει ταχύτητες για να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες του παρελθόντος και προχωρεί στον εμπλουτισμό του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη και αποφασιστική κίνηση θα είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του ΟΣΕ, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία. Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος σε θυγατρικές εταιρείες που έχει η Αγροτική.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: