30 Ιουνίου 2012

To ευρώ κάνει ακριβώς  αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε.
Του Greg Palast
 guardian
yparxei-lysi-gia-tin-krisi-tou-evro-1-315x236


Η ιδέα ότι το ευρώ έχει “αποτύχει” είναι επικίνδυνα αφελής. Το ευρώ κάνει ακριβώς ό,τι είχε προβλέψει και είχε σχεδιάσει ο δημιουργός του – και το πλουσιότατο 1% που το υιοθέτησε.
Ο δημιουργός είναι ο Ρόμπερτ Μάντελ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Ο αρχιτέκτονας των “οικονομικών της προσφοράς” είναι τώρα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια , αλλά τον γνώριζα μέσω των σχέσεών του με τον καθηγητή μου στο Σικάγο, Μίλτον Φρίντμαν, πολύ πριν η έρευνα του Μάντελ για τα νομίσματα και τις ισοτιμίες οδηγήσουν στο σχέδιο για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και το κοινό ευρωπαϊκό...

Στις κάλπες σήμερα οι Ισλανδοί

20120630-162519.jpg235.000 Ισλανδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου της χώρας.
Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο σημερινό πρόεδρο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, ο οποίος διεκδικεί πέμπτη θητεία, και την 37χρονη δημοσιογράφο Θόρα Αρνορσντότιρ, μετά το πλήγμα του 2008 από την οικονομική κρίση.

Η χώρα έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ, μία κίνηση στην οποία αντιτίθεται ο Γκρίμσον.
Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς αύριο το πρωί.
olympia
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ...
PREZATV
ΣΤΟ ΧΩΝΙ
Και ενεργειακή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - Απειλές Μόσχας προς Άγκυρα



Σε περίοδο κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε όλους τους τομείς: Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από συστήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα χειρίζονταν Ρώσοι χειριστές και την έντονη λογομαχία που φημολογείται ότι είχαν...

Πως κολοσσοί σαν την Monsanto  ελέγχουν την παραγωγή

Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο ...

H λίστα των εταιριών της Monsanto

Μεγάλη προσοχή στις εταιρίες αυτές...



Έφυγε ο Θύμιος Καρακατσάνης

Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 χρονών. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.
Από το 1960 εργαζόταν  συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.
Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν  την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη...

Ισπανία:Οδομαχίες για τις εξώσεις



Κάτω από τον καυτό ήλιο της Ισπανίας ένας ιδιόμορφος πόλεμος φουντώνει -εδώ και μερικές εβδομάδες- σε μπαλκόνια σπιτιών, αυλές και εξώπορτες διαμερισμάτων.
Από τη Μαδρίτη μέχρι τη Γρανάδα και το Οβιέδο, περίπου ένα εκατομμύριο Ισπανοί -αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της έξωσης, επειδή αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους- «παλεύουν» με τους τραπεζίτες και τους δικαστικούς κλητήρες.
Στο πλευρό τους έχουν έναν αυξανόμενο αριθμό «αγανακτισμένων» συμπολιτών τους που συγκροτούν ομάδες, συνασπίζονται και γιγαντώνουν ένα νέο κίνημα -στα πρότυπα της «15ηςΜάη»-, με τίτλο «Σταματήστε τις Εξώσεις» (Stop...

Χαρίζουν μαζικά τα ενοίκια τους στην εφορία…

Μια ξεχασμένη φορολογική συναλλαγή κάνει θραύση τους τελευταίους μήνες στις εφορίες. Είναι η εκχώρηση στο δημόσιο εισοδημάτων των φορολογούμενων από μισθώματα ακινήτων τα οποία όμως δεν έχουν εισπραχθεί και μάλλον δεν θα εισπραχθούν ποτέ.

Στα τμήματα Εισοδήματος των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) υπάρχουν…
συναλλαγές οι οποίες τα τελευταία χρόνια, την εποχή της οικονομικής ευμάρειας, είχαν ουσιαστικά περιπέσει στα αζήτητα. Μια από αυτές είναι η εκχώρηση μισθωμάτων.
Η οικονομική ύφεση προκάλεσε εκρηκτική αύξηση...

ΣΟΚ:Έλληνες πωλούν τα όργανά τους λόγω κρίσης

Έλληνες πωλούν τα όργανά τους λόγω κρίσης
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις των New York Times για την «μαύρη» αγορά οργάνων σε χώρες της Ευρώπης.
Κάνοντας λόγο για «βιομηχανία που αναπτύσσεται», η εφημερίδα αναφέρεται σε περιπτώσεις ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν τα νεφρά, τους πνεύμονες ή το μυελό των οστών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
«Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια, κάποιοι Ευρωπαίοι επιθυμούν να πουλήσουν όργανά τους {...}. Η εξάπλωση των παράνομων πωλήσεων οργάνων στην Ευρώπη υποκινείται από...
ΤΡΕΛΛΟ ΒΟΥΝΤΟΥ...(χιούμορ)

logoplokies

29 Ιουνίου 2012

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ: Ο κόσμος σύμφωνα με τη Μονσάντο.

Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας.


Αυτή η αυτοκρατορία για πάνω από έναν αιώνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

Ποιος ήξερε ότι ακόμα και οι ποντικοί απέφευγαν να φάνε τις μεταλλαγμένες...

Καζάνι που βράζει η Θράκη

Δελτίο Τύπου Π.Γρ. ΕΠΑΜ

Η επίσκεψη του τούρκου ακραίου εθνικιστή ηγέτη των «γκρίζων λύκων» στην Θράκη, απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι η επίσημη Ελληνική πολιτεία εθελοτυφλεί και είναι κατώτερη των περιστάσεων και των ευθυνών που πρέπει να αναλάβει έναντι των πολιτών της.

Η ανεξήγητη στάση του υπουργείου εξωτερικών και των τοπικών εκπροσώπων του, απέναντι σε έναν ΞΕΝΟ πολιτικό, ο οποίος κινήθηκε προκλητικότατα και εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου, ενθαρρύνει την αίσθηση ότι στη Θράκη κάποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο…
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ


Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το ωράριο λειτουργίας μας θα έχει ως εξής:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-14:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 -14:00 και 17:00-21:00

Ευχαριστούμε!

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ-28/06/2012

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…


…που τρομοκρατούν την κυβέρνηση μαριονέτα του “τεχνοκράτη” ιταλού πρωθυπουργού Μόντι
Στην Ιταλία φουντώνει και οργανώνεται το κίνημα εισβολής στις Εφορίες, τράπεζες και εταιρίες που ανέλαβαν για λογαρισμό του υπουργείου οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες και πετώντας όλα τους τα ρούχα παραμένουν γυμνοί με κεντρικό σύνθημα:...
«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε» (Non ci lascerete in mutande! Noi il debito non lo paghiamo!)
Η φωτογραφία από την εισβολή στην τράπεζα BNL της Νάπολης που μπλοκαρίστηκε για περισσότερες από 3 ώρες…
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3835.html
ΠΡΕΖΑ TV


Σαν σήμερα πρίν ενα χρόνο

Σαν σήμερα πρίν ενα χρόνο.Όι πλατείες ήταν γεμάτες.Όλοι αγωνιζόμασταν για ενα καλύτερο αύριο.Για να διώξουμε την χούντα.Για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω...

Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο ξεκινήσαμε.Τίποτα δεν εχει οριστικά χαθεί.
Τώρα ολα ξεκινούν.
anti.ntp

Δημήτρης Καζάκης στο Ηράκλειο 25/06/2012

 ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 22ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ…

Μετά τη θανατηφόρα πτώση από την Ακρόπολη 42χρονου τραπεζικού υπαλλήλου και την τραγωδία στο Γαλάτσι , είχαμε κι άλλη αυτοκτονία…

Ένας 22χρονος αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Οι λόγοι που οδήγησαν το νεαρό αστυνομικό στην απονενοημένη πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.
πηγη

Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωση!

Ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο
- “Δεν μπορώ άλλο” φώναζε πριν κάνει το σάλτο μορτάλε
- Παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων έβαλε τέλος στη ζωή του
- Τραγικές σκηνές στο Γαλάτσι...
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα. Το περιστατικό στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι συνέβη λίγο μετά τις έντεκα όταν ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για να του επιδώσει την έξωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η ιδιοκτήτρια του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.
Όταν ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι ο άνδρας...

Ελληνογερμανίδα ξυλοκοπήθηκε μετά το Γερμανία - Ελλάδα



Το αριστερό της μάτι έχει πρηστεί και φέρει τεράστιους μώλωπες. Η 19χρονη Ελληνογερμανίδα Αγκελίνα Λ., η οποία είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και ζει στην περιοχή Λίχτενράντε του Βερολίνου, δέχτηκε επίθεση την ώρα που παρακολουθούσε τον αγώνα του Euro 2012 μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, επειδή... πανηγύριζε!

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, η Αγκελίνα παρακολουθούσε με φίλους...

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ (ΕΠΑΜ) - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FOCUS TV 

 

100 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ...


28 Ιουνίου 2012

 100 ημέρες απεργίας των εργαζομένων στη Phone Marketing
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παρασκευή 29/6, 18:00, έξω από την εταιρεία


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing εδώ και 99 μέρες δίνουμε μια μάχη για τις ίδιες μας τις ζωές. Αρνηθήκαμε να εργαστούμε με εκ περιτροπής εργασία για ένα 8ωρο την εβδομάδα με 140€ μισθό το μήνα, όπως και την υποχώρηση να εργαστούμε με σύναψη ατομικών συμβάσεων και με μειώσεις μισθών. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοσία και τα τερτίπια της, δυνάμεις που χτυπάνε την Επιτροπή μας και το Σωματείο μας αλλά και με τους νόμους του κράτους που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σήμερα μας φέρνουν σε αυτή την θέση.
Παρότι και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, από το πρωί μέχρι το βράδυ 99 μέρες τώρα, έχουμε αποδείξει πως με την αποφασιστικότητά μας, με τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ που είναι στο πλευρό μας μπορούμε να αντέξουμε. Έχει φανεί ότι ο εργοδότης μας πιέζεται πολύ με τον αγώνα μας. Τον έχουμε αναγκάσει δύο φορές να κάνει πίσω, να σπάσει την αδιαλλαξία του.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
O εργοδότης χρησιμοποιεί άλλοτε το μαστίγιο φέρνοντας την αστυνομία, τρομοκρατώντας μας και προσπαθώντας να μας διαχωρίσει. Άλλοτε με το καρότο, πατά πάνω στις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε και προσπαθεί να εκβιάσει τη συμφωνία μας στις μειώσεις μισθών. Δυσκολίες που οφείλονται στην κίνηση της εργοδοσίας να μας επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, μα κύρια γιατί εμείς πάντα παράγαμε τεράστιο πλούτο με τη δουλειά μας ενώ μας πετάγανε ψίχουλα και καρπωνόντουσαν τα περισσότερα. Η μάχη αυτή είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, μέσα σε συνθήκες οξυμένων προβλημάτων στις ίδιες μας τις ζωές. Παρόλα αυτά ο αγώνας που δίνουμε σήμερα είναι μονόδρομος για εμάς. Το μέλλον που διαγράφεται μπροστά μας είναι δύσκολο. Αν εμείς σήμερα δεχτούμε να δουλέψουμε με διαλυμένα δικαιώματα, τα παιδιά μας σε τι συνθήκες θα εργάζονται; Αν τώρα υποκύψουμε, αργότερα τι θα έρθει; Μέσα στις 99 αυτές μέρες ανακαλύψαμε τη δύναμή μας. Και αυτή πηγάζει από την οργάνωσή μας. Είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για αυτό δε μπορούν να μας λυγίσουν. Γνωρίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν μόνοι μας, ο εργοδότης μπορούσε να μας λυγίσει, να μας χειραγωγήσει. Όχι πια!
ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΦΑΡΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
Στην τελευταία μας συνέλευση αποφασίσαμε να παραστούμε ως επιτροπή, σε κοινή συνάντηση, με πρωτοβουλία του ΣΕΤΗΠ, με όλα τα σωματεία στου κλάδου για το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες στις ζωές μας. Σε μια πρώτη κουβέντα με τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου μας, φάνηκε έντονη η ανάγκη για συντονισμό και κοινή οργάνωση. Για το λόγο αυτό και με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ημερών απεργίας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλα τα σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου, έξω από τη Phone Marketing την Παρασκευή 29/06/2012 και ώρα 18:00, καθώς και οποιονδήποτε θέλει να συμπαρασταθεί στην πάλη μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους και η νίκη μας θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Καλούμε και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλειά την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση.

Εργασίας 2
Νέα Ιωνία
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΚΑΖΑΚΗ (28/06/2012) 

zinobios

Ποιός αναλαμβάνει το Υπουργείο Γεωργίας;

Μετά τον "τεχνοκράτη" τραπεζίτη, πρώην "πρωθυπουργό" Λουκά Παπαδήμο ο οποίος άνοιξε το δρόμο στην άμεση κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από τους ίδιους τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των επιχειρηματιών, περνάμε σήμερα με την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, στη γενίκευση του "πειράματος" της πολιτικής εκτροπής και του άμεσου ελέγχου του κράτους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Υπουργός Οικονομίας διορίζεται το διεθνές στέλεχος των τραπεζών Γιάννης Στουρνάρας, Υφυπουργός Ναυτιλίας ο παραιτηθείς μόλις...
Οι φρυγανιές Elite παρασκευάζονται πλέον στην ΠΓΔΜ
Ετσι, για να ξέρουμε ποιον στηρίζουνε οικονομικά οι... παπάρες μας (στο γάλα)...
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Εξώσεις πολιτών στην Ισπανια με χρήση των ΜΑΤ!(και στα δικά μας;)


 Eνώ η εγχώρια δουλική ελίτ προσπαθεί να πείσει τα νέα παιδιά να εγκαταλείψουν τη χώρα παραδίδοντάς την για πάντα στους λαθρομετανάστες (αυτός είναι ο σκοπός γιατί έτσι ελπίζουν στο οριστικό τέλος του Ελληνισμού, αλλά θα βγουν γελασμένοι) δεν τους λένε σε ποιόν υποτιθέμενο εργασιακό παράδεισο να καταφύγουν τα παρακάτω που θα δείτε είναι δημοσιευμένα από το περιοδικό lifo και είναι σοκαριστικά γιατί φοβόμαστε μήπως τα δούμε και εδώ. Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα πράξουν το καθήκον τους πρώτα για τους Έλληνες πολίτες και δεν θα δούμε κάτι που γίνεται στην Ισπανία ολόκληρη αστυνομία  να δουλεύει σαν φοροεισπράκτορας για τοκογλύφους των τραπεζών.
Πετώντας νερό, αβγά και κροτίδες στους αστυνομικούς αντέδρασαν οι περίοικοι σε περιοχή  στο Οβιέδο, όταν εκείνοι ήρθαν συνοδεία...

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΠΗΛΛΑΓΗΣΑΝ ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΚΤΩ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Επτά εκ οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής απηλλάγησαν των κατηγοριών για το πρόσφατο επεισόδιο σε καφενείο της Βέροιας.
Μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας κήρυξε, για τυπικούς λόγους, άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο, το οποίο όφειλε να είχε καταθέσει η πολιτική αγωγή.
Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας...

Δημήτρης Καζάκης & Αναρχικός Τραπεζίτης xorisfm.gr 27-6-2012

  Μπογιόπουλος για Στουρνάρα

Τι είναι ο κ. Στουρνάρας; Σύμφωνα με το λιβανωτό που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και καταλαμβάνει έκταση δυο ολόκληρων σελίδων (!),χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι φωτογραφίες και οι αναφορές στην πρώτη, τη δεύτερη και τις υπόλοιπες εσωτερικές σελίδες,ο κ. Στουρνάρας, ο νέος υπουργός Οικονομικών, είναι:
«Γεννημένος διαπραγματευτής»,είναι «πολιτικό μυαλό»,είναι «ικανός μακροοικονομολόγος»,«η οικονομική κατάρτισή του είναι πολύ μεγάλη»,
τον διακρίνει «αποτελεσματικότητα»,είναι «λιτοδίαιτος»,είναι «δεινός κολυμβητής»,του «αρέσουν τα ανέκδοτα και η γυμναστική»,«έχει αντοχές...

Έγκλημα και Ευκολία

Επαίρεται για τις επιτυχίες του (!) στη Λιθουανία το ΔΝΤ! Στη δύστυχη (πλέον) αυτή χώρα, ο κατώτατος μισθός είναι στα 232 ευρώ! Το 10% του πληθυσμού έχει ήδη μεταναστεύσει! Και οι νεοναζί κάνουν παρελάσεις στους δρόμους φορώντας ξεδιάντροπα στολές των Βάφεν Ες Ες. Οπως και στη Λεττονία. Και αλλού...
Αυτήν την Ευρώπη μας προτείνει το ΔΝΤ; και προς αυτήν την Ευρώπη τέχνας απεργάζεται το Βερολίνο;
Στη Βουλγαρία ο κατώτατος μισθός είναι στα 138 ευρώ! Στην Ουγγαρία οι εθνικιστές εγείρουν αγάλματα κι αποδίδουν τιμές στον φασίστα ναύαρχο Χόρτυ - σύμμαχο των Ναζί στον πόλεμο. Στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός έχει γκρεμισθεί στα 566 ευρώ. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πολιτικές δυνάμεις απ’ τους Πράσινους έως την Ακροδεξιά προωθούν την «ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό»! Την απόλυτη δηλαδή...

Σε μαύρα χάλια τα λεωφορεία της Αττικής

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τον ΟΑΣΑ.ShareΑπίστευτη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αττικής. Πόσα οχήματα παραμένουν στους δρόμους, πόσο αυξήθηκε ο μέσος χρόνος αναμονής. Έρχονται νέες αυξήσεις στα εισιτήρια...
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ...
( χιούμορ μαύρο πίσσα...)
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/getimage-do.jpg
olympia

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες!! Η Ελλάδα τεμαχίζεται, στο όνομα της ανάπτυξης!! (τεχνική έκθεση ΕΟΖ)

Thrace Map Province Area
Ο κατακερματισμός της χώρας και η περαιτέρω εξαθλίωση του λαού έχει το όνομα ΕΟΖ!!!!!Και όμως οι ΕΟΖ(Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) είναι γεγονός και έρχονται στην χώρα με ταχύτατο βηματισμό, επιβεβαιώνοντας όλους εμάς που φωνάζαμε για ύπαρξη σχεδίου κατακερματισμού της χώρας μεσώ των ΕΟΖ με το πρόσχημα της ανάπτυξης και έρχονται στην χειρότερη και πιο ευαίσθητη
περιοχή και αυτή δεν είναι άλλη από την Θράκη!!!!
Το σχέδιο είναι απλό. Ένα τμήμα της χώρας με ειδικά καθεστώτα(φορολογικά, εργασιακά κτλ)
αυτονομείται οικονομικά και τον ρόλο του κράτους τον παίρνουν...

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει τελειώσει

Μόλις δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Γιάννη με το ABC (BBC της Αυστραλίας), στην οποία περιγράφει το πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί. Η μοίρα της θα καθοριστεί σε επίπεδο ευρωζώνης, και οι πιθανές εκβάσεις πάνε από το κακό στο απαίσιο!

LEIGH SALES, Παρουσιαστής: Μαζί μας σήμερα από την Αθήνα είναι ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Το προφανές ερώτημα είναι: τι θα γίνει τώρα;

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο εκτροχιασμός του τρένου που είναι η ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε με την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισαν να φεύγουν διαδοχικά και άλλα βαγόνια - η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, τώρα και η ...

Αυτή είναι η "φτωχή" Ελλάδα μας!

Αυτά που γράφω παρακάτω είναι μερικά από τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας (γιατί εμείς εξακολουθούμε και την λέμε πατρίδα κάποιοι άλλοι τη λένε απλά χώρα) και προέρχεται από μια έρευνα που ανέδειξε το site www. Pentapostagma.gr.

Ραδόνιο Όσμιο, Ουράνιο. Λανθάνιο, Λουτέσιο, Ρουτίλιο, Λιγνίτης, Βωξίτης, Μαγγάνιο, Νικέλιο, Σμηκτίτες, Μαγνήσιο, Χρωμίτης,

Άγνωστες λέξεις μερικές για τους περισσότερους των "απλών θνητών" όπως εμείς. Άγνωστες ίσως, "αθώες " όμως όχι...

Είναι ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας, που κάποιοι επιμένουν να μας πείσουν ότι πολύ απλά δεν υπάρχει, η ότι δεν αξίζει η εξόρυξη των, λόγο μικρών και ασήμαντων (ασύμφορων προς εξόρυξη) αποθεμάτων...

Αυξάνονται άνεργοι και άστεγοι στην Ελλάδα

Αύξηση 8,7% καταγράφεται στα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εξαμηνιαία έκθεση για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 400.000 λιγότερες θέσεις εργασίας. Ανησυχητικά αυξάνονται και οι άστεγοι.

Αυξάνονται άνεργοι και άστεγοι στην Ελλάδα
Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών, επισημαίνει ακόμη η Κομισιόν.
Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Ετοιμοι να μεταναστεύσουν οι νέοι
Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν...

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ 

(Τετάρτη 27/6/2012)

Με τους Δ.Καζάκη, Δ.Κυπριώτη, Γ. Ιεροδιάκονο


27 Ιουνίου 2012

OI ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ(βίντεο)

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι», στο δε χωριό μας λένε ότι η «καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται». Αυτά αφορούν τις επιλογές του κ. Σαμαρά, κατ’ αρχήν για τους υπουργικούς θώκους.
Επέλεξε λοιπόν ο (φέρων ακέραιο και το σχετικό πολιτικό κόστος) κ. Σαμαράς, μεταξύ των ένδεκα εκατομμυρίων Ελλήνων, τον κ. Στουρνάρα, γιατί προφανώς έχει πειστεί για τις ικανότητές του τελευταίου να προβλέπει και να χαράσσει σωστή οικονομική...
Ο συντηρητισμός κάνει κακό στην ευφυΐα
Ο συντηρητισμός κάνει κακό στην ευφυΐα
Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Brock στο Οντάριο του Καναδά, αυτοί που έχουν συντηρητικές ιδέες, κατά κανόνα είναι και λιγότερο ευφυείς από εκείνους που προτιμούν τις φιλελεύθερες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλό σκορ στα τεστ ευφυίας κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, παρουσιάζουν την τάση να είναι πιο δεκτικοί σε προκαταλήψεις και να υιοθετούν συντηρητική ιδεολογία ως ενήλικοι. Βασική υποκατηγορία αυτών, μάλιστα, αποτελούν...

Ποια είναι η σημερινή διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία;

Δ.Καζάκης
Ποιο ήταν το κεντρικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου; Ήταν μια αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς; Ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Ή ήταν μια αναμέτρηση για να βγει κυβέρνηση και μάλιστα πάσει θυσία, διότι οι δανειστές, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι θα γίνουν φωτιά για να πέσουν και να μας κάψουν;
Καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση αυτή ήταν μια από τις χειρότερες, τις περισσότερο «στημένες» εκλογές της αντιπολίτευσης. Είχαμε μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τους αποκαλούμενους φίλους, εταίρους και...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Βία “εναντίον όλων”, κυρίως μεταναστών και αριστερών. Αποθρασυμένοι από το εκλογικό τους ποσοστό και την ολιγωρία της αστυνομίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει μορφή “καταμερισμού εργασίας” και ανοιχτής σύμπραξης, οι νεοναζί επιδόθηκαν και αυτή την εβδομάδα σε ένα ρεσιτάλ “αντισυστημικής” βίας...εναντίον μεταναστών και αριστερών.
Η αρχή έγινε με την επίθεση μηχανοκίνητης ομάδας, το βράδυ της...

BLOOMBERG: ΤΟ 2017 ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ...(εδώ γελάμε)


Μέχρι και πέντε χρόνια μπορεί να χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι να καταφέρει να πωλήσει ομόλογα στους επενδυτές. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα που πραγματοποίησε η Euro Credit για λογαριασμό του Bloomberg. Το δείγμα της μελέτης περιλάμβανε 20 χρηματοπιστωτικούς οίκους που διαπραγματεύονται ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι «primary dealers» εκτιμούν...

MICROSOFT: ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας αναμένει η Microsoft Ελλάς προκειμένου να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της στο Μαρούσι.
«Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Αγνωστοι εισέβαλαν στις 03.40 τα ξημερώματα με ένα κλεμμένο βαν στον ισόγειο χώρο του κτηρίου της εταιρείας επί της Λεωφόρου Κηφισίας 221, στο Μαρούσι, και προκάλεσαν πυρκαγιά. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο του κτηρίου.
Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV

IIF: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«Υπερβολικά σκληρούς» χαρακτήρισε τους όρους προσαρμογής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση των ελλειμμάτων σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα.
Μάλιστα, υπολογίζει ότι η επιμήκυνση...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


"Φίλε μου Γιάννη,
Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.
Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα...

Η ΔΕΗ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

Θηλειά για τη ΔΕΗ αλλά και το σύστημα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος που υπολογίζονται στο 1,1 δισ. ευρώ...

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων –η οποία αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου- θα προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρίες υπενθύμισης οφειλών προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα.
Στο θέμα της αύξησης των τιμολογίων ρεύματος αν...

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ» ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Στη σκιά του πολεμικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας μετά την κατάρριψη του τουρκικού Phantom, ο Ταγίπ Ερντογάν λέει ότι η «η Τουρκία, ο τουρκικός λαός δεν έχουν την πρόθεση να επιτεθούν στη Συρία».
Σπεύδει, όμως, να προειδοποιήσει πως η Τουρκία θα απαντήσει «με τον πιο ηχηρό τρόπο σε κάθε εχθρική πράξη» που έχει στόχο τη χώρα -επαναλαμβάνοντας την απειλή στρατιωτική δράσης έναντι...

Ρωσικό Ναυτικό: "Δεν θα εγκαταλείψουμε την Συρία"


Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Συρία, αντιθέτως θα δώσει μάχη για να κρατήσει τη βάση της στην Ταρτούς, σύμφωνα με δήλωση του από τα πλέον επίσημα χείλη του ναυάρχου, Viktor Chirkov του από τις 6 Μαΐου αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού.
Η ναυτική βάση στην Ταρτούς αποτελούσε την δεκαετία του...
1970 την μόνιμη βάση του σοβιετικού Ναυτικού και εξυπηρετούσε τον στολίσκο της Μεσογείου (για την ακρίβεια αποτελούσε την βάση της 5ης επιχειρησιακής ναυτικής δύναμης).
Μετά από 20 χρόνια απουσίας το ρωσικό Ναυτικό με...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Β. ΡΑΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, σύμφωνα με στέλεχος της τράπεζας.
«Επικαλέστηκε τους ίδιους λόγους υγείας που τον οδήγησαν σε παραίτηση από το υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε στο Reuters ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του...

Την Δευτέρα, ο k. Ράπανος παραιτήθηκε και από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, πριν ακόμη... προλάβει να ορκιστεί.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τους προϋπολογισμούς θα τους συντάσσουν οι Βρυξέλλες!!!

Σκέψεις για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερυπουργείου Οικονομικών με δρακόντειες δικαιοδοσίες παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς, περιλαμβάνονται στο προσχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Τimes και του Reuters...


Ως συντάκτες της έκθεσης αμφότερα τα Μέσα εμφανίζουν τους...

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΙΤΗΣ.

Άφωνη παρακολουθεί η χώρα τα όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές αρχικά με την προσπάθεια σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης και εν συνεχεία τα τραγελαφικά που βιώνουν οι πολίτες στην πολιτική καθημερινότητά τους, όπου οι τραπεζίτες και τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης ... Σημίτη (!) που ευθύνεται κατά κύριο...
λόγω για την ευρωτραγωδία που βιώνει η χώρα, παρελαύνουν από την θέση του υπουργού Οικονομικών! Μια κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ... Α.Σαμαρά!
Αν δεν πρόκειται για φάρσα και εκδίκηση της Ιστορίας σε έναν λαό που...

ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΟΙ ANONYMOUS-ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ
http://www.uploadarea.de/files/tgadncz4vw61it2fxib6wkcy2.pdf


 ΠΡΕΖΑ TV
ΒΙΝΤΕΟ:ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Ι. Κουκιάδης

Την παραίτησή του - για προσωπικούς λόγους - υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Ιωάννης Κουκιάδης.
Με επιστολή του, στις 19 Ιουνίου 2012, προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά, εξηγεί πως οι λόγοι της απόφασής του είναι καθαρά προσωπικοί ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που...

26 Ιουνίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3, Ο ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 

 

Στη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά την 21η Ιουνίου 2012, ο Δ. Καζάκης αναφέρθηκε στην επερχόμενη, τρίτη κατά σειρά δανειακή σύμβαση, και σε τι αυτή θα επιφέρει.
Ο κατατεμαχισμός της εθνικής επικράτειας με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ( ΕΟΖ) από πλευράς ιδιωτών επενδυτών, θα έχει σαν αποτέλεσμα, αφ'ενός μεν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη μειωμένων εργατικών αποδοχών, αφ'ετέρου δε, την αθρόα εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού από χώρες του τρίτου κόσμου, δηλαδή ανθρώπων εξαθλιωμένων από την ανέχεια, εργατών απελπισμένων για ένα κομμάτι ψωμί, ξεριζωμένων από τη χώρα τους προκειμένου να...

Αυξημένο έλεγχο επί των εθνικών προϋπολογισμών προτείνει ο Ρομπάι


Την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της ευρωζώνης μέσω ενός αυξημένου ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες και τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης, πρότεινε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ. Πάντως, ανέβαλε κάθε απόφαση για το τέλος του χρόνου.Το βράδυ της Δευτέρας - δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής - ο Βαν Ρόμπαϊ παρέδωσε αυτό τον οδικό χάρτη στους Ευρωπαίους εταίρους του, οι οποίοι θα τον συζητήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Συντάχθηκε σε συνεργασία με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του...

Καυτή πατάτα το τέλος ακινήτων

Tην καυτή πατάτα του ειδικού τέλους ακινήτων καλείται να διαχειριστεί το οικονομικό επιτελείο…
της κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν, το τέλος θα πληρωθεί κανονικά για το 2012, αν και η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να ξοφληθεί σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Στο τραπέζι, όπως αναφέρουν Τα Νέα, έχει τεθεί πρόταση, τα ειδοποιητήρια για το «χαράτσι» να αποσταλούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προβλέπει...

ΔΕΗ: Άγρια λεηλασία από τους ιδιώτες !!!

ΔΕΗ: Άγρια λεηλασία από τους ιδιώτες !!!
Η απελευθέρωση άδειασε τα ταμεία της επιχείρησης
Δυο μήνες τώρα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν: «Τον Ιούνη δεν θα έχουμε ρεύμα», «έρχεται μπλακ άουτ!». Μα είναι δυνατόν; Αφού δεν βγήκαμε ακόμα από το ευρώ… Συμβαίνουν καταστροφές και μέσα στο ευρώ;
Όμως, τι προκαλεί το υποτιθέμενο «ενεργειακό κραχ»; Η αδυναμία της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) να πληρώσει 120 εκ. ευρώ στη Γκαζπρόμ για την προμήθεια φυσικού αερίου τον Ιούνιο. Ποιος δεν πληρώνει το φυσικό αέριο που παίρνει από τη ΔΕΠΑ; Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί που την έχουν φεσώσει με 187 εκ. ευρώ ως σήμερα.
Όπως ισχυρίζονται Μυτιληναίος, Λάτσης, Περιστέρης δεν πληρώνουν...
Δημήτρης Καζάκης. Ομιλία στα Χανιά. Κρητη 21-6-2012 
 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ -ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2012) -ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ!!!

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 14-3-2012,ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 98,9....ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ!!
ΠΡΕΖΑ TV

 

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ;

για δείτε αυτό...

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την Ελλάδα


Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την ΕλλάδαΜε αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη Συρία, η Άγκυρα στήνει πολεμικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκει ευκαιρία να αλλάξει τους «κανόνες εμπλοκής» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.  
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες πολεμικής εμπλοκής, με τρόπο τέτοιο που θα θεωρείται «στρατιωτικός στόχος», κάθε «στρατιωτικό στοιχείο που θα συνιστά απειλή από τη Συρία προς τα σύνορα της Τουρκίας».
Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε στη Συρία, καθώς έσπευσε να υπογραμμίσει το «δικαίωμα» της Τουρκίας για...
Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΓΕΤΕΣ



«Το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, δεν μας έσωσε αυτό, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας», υποστήριξε, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός ΟικονομικώνSteingrímur Sigfússon. Επίσημος ομιλητής, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει πάντα φως, στην άκρη του...