1 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή της ταινίας «ΒΡΩΜΙΚΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» (DIRTY PRETTY THINGS) την Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου



Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  
Αυτή την Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται το πολιτικό θρίλερ "ΒΡΩΜΙΚΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" (2002) "DIRTY PRETTY THINGS" σε σκηνοθεσία Στ. Φρήαρς με τους Οντρέ Τοτού, Τσιγουετέλ Εγιοφόρ, Σερζί Λοπέζ.
Ο Βρετανός σκηνοθέτης Στίβεν Φήαρς δημιουργεί ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ, για την κατάσταση ανησυχίας και εκμετάλλευσης στην οποία βρίσκονται οι μετανάστες χωρίς έγγραφα προκειμένου να επιζήσουν, αλλά και για τα φοβερά κυκλώματα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Στους λαθρομετανάστες του Λονδίνου στρέφεται ο Στίβεν Φρήαρς. Με όχημα την ιστορία ενός Νιγηριανού γιατρού, του Όκι (Τσιγουετέλ Εγιοφόρ), και μιας Τουρκάλας, της Σενάϊ (Οντρέ Τοτού), που εργάζονται παράνομα σε ένα ξενοδοχείο και μπλέκονται σε κύκλωμα που χορηγεί διαβατήρια με αντάλλαγμα ένα νεφρό, ο φακός του Βρετανού δημιουργού μας ξεναγεί σε όσα "βρώμικα" συμβαίνουν πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της μεγαλούπολης.
Η ταινία έχει καλό ρυθμό και ένα σκοτεινό χιούμορ. Το σενάριο είναι πολύ καλά γραμμένο και οι ερμηνείες έξοχες (ειδικά από τους 2 πρωταγωνιστές). Στα συν της ταινίας η επιδέξια σκηνοθετική δουλειά που αποδεικνύει ότι ο κινηματογράφος μπορεί ακόμα να είναι πολιτικός και να κάνει σημαντικά πράγματα χωρίς κραυγαλέες σκηνές.
Είναι μια ταινία που σοκάρει και μας παρακινεί να δούμε κατάματα μια πραγματικότητα που είτε αγνοούμε είτε θέλουμε να αγνοούμε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: