9 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή της ταινίας «ΦΑΡΓΚΟ» (FARGO) (1996) την Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου



Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  
Αυτή την Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ "ΦΑΡΓΚΟ" (1996) "FARGO" σε σκηνοθεσία των αδελφών Κοέν με τους Στιβ Μπουσέμι, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γουίλιαμ Μέισι.
Σε πρώτο πλάνο μια τυπική αστυνομική ιστορία με τις αναποδιές, τις "στραβές" και τα λάθη που οδηγούν σε φόνους και αλυσιδωτές ανατροπές. Σε δεύτερο, ένας επαρχιακός μικρόκοσμος γεμάτος συμπαθέστατους "τύπους", ο χειμώνας, τα υπέροχα χιονισμένα τοπία, το χιούμορ και το παιχνίδι με το κοινό (παρά τα όσα γράφονται στους τίτλους, η ιστορία είναι φανταστική), στοιχεία που λίγο πολύ χαρακτηρίζουν τις δουλειές των αδελφών Κοέν.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένας χρεοκοπημένος πωλητής αυτοκινήτων ζητά από δύο κακοποιούς να απαγάγουν τη σύζυγό του, έχοντας κατά νου να πληρώσει ένα μικρό ποσό από τα υπέρογκα λύτρα που ο ίδιος θα εισπράξει από τον πλούσιο πεθερό του. Όμως ένα τυχαίο γεγονός φέρνει την καταστροφή.

Μια αληθινή ιστορία που δίνει την αφορμή στους αδελφούς Κοέν να επιδοθούν σε μια θαυμάσια κοινωνιολογική μελέτη (για την αμερικάνικη επαρχία και τους ανθρώπους της). Μέσα από την φόρμα του αστυνομικού θρίλερ σχολιάζουν για μία ακόμη φορά με ειρωνική διαβρωτική ματιά - διανθισμένη με το γνώριμο μαύρο χιούμορ τους - την διαστρέβλωση του αμερικάνικου ονείρου και το πώς αυτή η διαστρέβλωση έχει διαποτίσει τις συνειδήσεις ακόμα και των φαινομενικά αγνών ανθρώπων (αυτών που ζουν στις απομονωμένες επαρχιακές πόλεις), προσφέροντάς μας μια πολύ καλή ταινία.




Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: