23 Μαρτίου 2014

Τα κλάματα απελπισίας δεν τους στοιχειώνουν. Έχουν τη φροντίδα για τους δικούς τους

Από Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα
Αναδημοσιεύει ο Παύλος



Δάκρυα μετά την απάντηση του Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς προς απόλυση. Ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα σε όλη την Ελλάδα.

Αλλά τους δικούς τους τους φροντίζουν:


 


 

 

 

 

 

1.

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που αναφέρει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα των Συντακτών, ότι δηλαδή τα κόμματα εξουσίας βολεύουν τα «δικά τους παιδιά» διορίζοντας τα σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Με αφορμή ότι χτες έγιναν δυο νέοι τέτοιοι διορισμοί – του 77χρονου νεοδημοκράτη Κ. Ζαχαράκη στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου και του πρώην Πασόκου βουλευτή Μ. Κατρίνη στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ- η εφημερίδα που αναφέραμε στο σχετικό της ρεπορτάζ καταγράφει αρκετές ανάλογες περιπτώσεις.
Κι αυτή η διαχρονική πολιτική αθλιότητα στις μέρες μας με τα εκατομμύρια ανέργους να ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά, κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους να έχει εξαφανιστεί και τα λαϊκά στρώματα να βιώνουν μια κοινωνική καταστροφή τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλώς προκλητικές, είναι εξωφρενικά απαράδεκτες.
Όπως στον Πάγκαλο του πληρώνουμε τέσσερις μπάτσους να τον φυλάνε και του διαθέτουν δυο κρατικά αυτοκίνητα με τα πάντα πληρωμένα απ’ τον κρατικό κορβανά για να βγαίνει σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να μας λέει ότι «χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος», έτσι και Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ στο όνομα του «περιορισμού του δημόσιου τομέα» στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές κλπ για να διορίσουν, απ’ την «πίσω πόρτα» στο δημόσιο, στρατιές από πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές, πολιτικάντηδες και κομματάρχες της κακιάς ώρας  με παχυλούς μισθούς και απολαβές που τις πληρώνει ο ληστρικά φορολογούμενος ελληνικός λαός.
Ένα μικρό δείγμα των δεκάδων αν όχι εκατοντάδων κομματικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που απολαμβάνουν τις παχυλές αμοιβές τους,  –αργομισθίες αρκετές φορές- εξαργυρώνοντας τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στο καθεστώς, και οι οποίοι βρήκαν «καταφύγιο» στον κρατικό κορβανά τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, διαβάζουμε παρακάτω:

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου, διορίστηκε στην θέση του προέδρου του Δ.Σ των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ροβέρδος Σπυρόπουλος παραμένει στην διοίκηση του ΙΚΑ με υποδιοικητή τον πρώην πολιτευτή της Ν.Δ Κώστα Παπαθανασίου.
Με απόφαση του Α. Γεωργιάδη, του νεκροθάφτη των όποιων δομών δημόσιας υγείας είχαν απομείνει στην ηγεσία του Εθνικού οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχουν διοριστεί άλλοι δύο πρώην βουλευτές. Στη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Λιντζέρης (ΠΑΣΟΚ) και στην θέση του αντιπροέδρου ο Θάνος Πλεύρης (πρώην ΛΑΟΣ, νυν Ν.Δ). Ο πρώην βουλευτής Λευκάδας της Ν.Δ Ξενοφώντας Βεργίνης διορίζεται πρόεδρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με υποδιοικητή του ίδιου οργανισμού τον πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Τζελέπη.
Στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) έχει διοριστεί ο 36xpovos πρώην βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Τόλκας, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, θυγατρικής του ΟΣΕ, έχει αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Αμυνας και πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Κώστας  Σπηλιόnouλos.
Πρόεδρος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕ- ΠΕ) είναι ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ενώ στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ο πρώην  βουλευτής  Λάρισας και πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος.
Ο πολιτευτής της Ν.Δ. και  πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της  ΔΗ.ΣΥ., του πρώην κόμματος  της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου, έχει διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις «Οδικές Συγκοινωνία Α.Ε.» (αστικά λεωφορεία Αθήνας), ενώ στην αντίστοιχη θέση της  Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ.  Γιάννης Παλαιστής.
Τα παραπάνω ονόματα είναι ένα μικρό δείγμα από το πάρτι διορισμών που γίνονται –με έγκριση επιτροπών της βουλής, για να μην ξεχνιόμαστε- ενώ δεν γνωρίζουμε πόσα στελέχη της «κυβερνητικής αριστεράς» εξακολουθούν να βρίσκονται στην θέση τους μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_20.html

……..

2.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών και κομμάτων θα αξιολογούνται από τους βουλευτές που τους απέσπασαν. Τη σχετική τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενταγμένη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Μεταναστευτικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε χθες.
Εκτός από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους την υπερψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, ενώ ουσιαστικά είχε και την έμμεση αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών». Εξαίρεση στο διακομματικό κανόνα ήταν οι ΑΝΕΛ, καθώς καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία, που στην πραγματικότητα συνιστά τον απόλυτο συντονισμό του πολιτικού συστήματος. Με σκοπό το βόλεμα των «ημετέρων».
Τα κόμματα συνεννοήθηκαν. Την ίδια ώρα όμως, άλλες, πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες εργαζομένων, στο Δημόσιο, αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, που πλήττονται και μάλιστα άγρια, δεν τυγχάνουν της ίδιας διακομματικής ευαισθησίας και ευεργετικών τροπολογιών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Το ίδιο σύστημα, με τις τεράστιες παθογένειες, την ανεπάρκεια και την αναξιοκρατία που το χαρακτηρίζουν, είναι ένοχο γι’ αυτή την καταστροφή που τώρα βιώνει ο τόπος. Και συστατικό γνώρισμα αυτού του ένοχου συστήματος είναι η προνομιακή έως σκανδαλώδης αντιμετώπιση των ολίγων εις βάρος των πολλών.
Καμία ευαισθησία για τις χιλιάδες των εργαζομένων που δεν υπηρετούν στα γραφεία της κεντρικής εξουσίας, βουλευτών και κομμάτων. Σε αυτούς το σύστημα επιφυλάσσει ακόμη και απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ανασφάλεια, τρομοκρατία, αδικία, απόλυση. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα της δημοκρατίας σήμερα στην Ελλάδα και του τρόπου που λειτουργεί. Ρουσφέτια μεταξύ τους και πλήρης αδιαφορία για τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολλών και των αναγκεμένων.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=421740

…. …. ….


“Κλάματα και παρακάλια” από τη μιά, “τσάπες και τσουγκράνες” από την άλλη: Ζυγίστε τα…

Τα κλάματα και τα παρακάλια δεν είναι λύση. Είναι οι τσάπες και οι τσουγκράνες; Ίσως περισσότερο.

Ίσως όμως το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι ο καθένας κλαίει μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: