13 Οκτωβρίου 2011

Μια πρωτότυπη παρέμβαση στις Βρυξέλες (+ video)

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βρυξελλών σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας με ευρωβουλευτές

Χτες, 11 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών οργάνωσε εκδήλωση με καλεσμένους ευρωβουλευτές, με στόχο να παρουσιάσουν την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση, που στο τέλος Σεπτεμβρίου υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, και τις θέσεις των κομμάτων τους σχετικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κατά σειρά εμφάνισης, ο Γιώργος Τούσσας από το ΚΚΕ, ο Νίκος Χουντής από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από τους Οικολόγους και, αφιχθής με αρκετή καθυστέρηση, ο Γιώργος Παπανικολάου από τη ΝΔ. Το δρόμο για την εκδήλωση δεν βρήκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, δηλαδή η Συλβάνα Ράπτη και ο Σπύρος Δανέλλης από το ΠΑΣΟΚ, και ο Νίκος Σαλαβράκος από το ΛΑΟΣ.

Στα πλαίσια των ερωτήσεων/παρεμβάσεων που ακολούθησαν τις τοποθετήσεις των Ευρωβουλευτών, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, εκπροσωπόντας την Ένωση Αγανακτισμένων Βιομηχάνων, συνεχάρη τις κυβερνητικές δυνάμεις για το μέχρι τώρα έργο τους και για τα μέτρα που "είναι προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε την ικανοποίησή της για την εξοικονόμηση χρημάτων, τις σωστές περικοπές και τη δίκαιη φορολόγηση της μπουγάτσας, αλλά τόνισε πως χρειάζονται κι άλλα μέτρα προκειμένου να καταργηθούν επιτέλους οι διαδηλώσεις και οι απεργίες και παρότρυνε την Κυβέρνηση να προμηθευτεί περισσότερα χημικά και να τολμήσει να συγκρουστεί επιτέλους με τις δυνάμεις της συντήρησης.

Καταλήγοντας, η Πρωτοβουλία σκόπευε να προσφέρει στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ένα ελικόπτερο, με το σκεπτικό πως σύντομα η Κυβέρνηση θα το χρειαστεί. 'Ομως, οι δυνάμεις τάξης και ασφαλείας της αίθουσας παρεμπόδισαν σθεναρά την δαρμένη και πασαλειμένη με μααλόξ διαδηλώτρια που μετέφερε το ελικόπτερο. 
Και το κείμενο της παρέμβασης εδώ:

"Γεια σας, λέγομαι Γιώργος Φοροαπαλαγμένος. Σας μιλώ εκ μέρους του Συνδέσμου Αγανακτισμένων Βιομηχάνων.
Θα ήθελα καταρχήν να συγχαρώ θερμά την Κυβέρνηση και τον κύριο Παπανικολάου για τα πολυ σωστα μέτρα που χουν παρει ή στηρίξει ως τώρα, οπως για παράδειγμα:
-να πάει ο κατώτατος μισθός 500 ευρώ
-να φτωχύνουν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κατα 30 τοις εκατό
-να διαπραγματεύεται ο εργοδότης με τον εργαζόμενο ένας προς έναν σαν άνδρες. Οχι αυτά τα . κόπλα.  με τις συλλογικές συμβάσεις
-που σταματήσαμε να πετάμε λεφτά για τους ανάπηρους και τους ψυχασθενείς (που είναι αντι-παραγωγικοί)
-που βάζουμε τα παιδάκια να μαθαίνουν από μικρά να βγάζουν φωτοτυπίες αντί να τα περιμένουν όλα έτοιμα
-που στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν περιττά φάρμακα
-που πλέον δεν υπάρχουν περιττά σχολικά κτίρια
-που θα γίνουν επιτέλους τα πανεπιστήμια παραρτήματα των πολυεθνικών
-που θα ξεκαθαριστεί επιτέλους η φορολογία στην μπουγάτσα  (να την τρώει επιτέλους όποιος την αξίζει)
-που αυτοκτονούν επιτέλους οι αποτυχημέοι αυτής της χώρας (να δούμε να μπαίνει τελικά λίγη γιαπωνέζικη αξιοπρέπεια στην ελληνική κουλτούρα)
-που επιτέλους πουλάμε σε ελκυστικές τιμές λιμάνια αεροδρόμια σιδηροδρομους και άχρηστα ορυχεία χρυσού
-που επιτέλους αυτό το κωλόχαρτο το Σύνταγμα το χουμε γράψει εκεί που του αξίζει
-που επιτέλους αυτούς τους τεμπέληδες 120,000 δημόσιους υπαλλήλους θα τους ξεφορτωθούμε
-που μπορούμε επιτέλους να βάζουμε εμείς οι βιομήχανοι τα λεφτά μας στην Ελβετία χωρίς να μας ρωτάει κανείς
Γενικά που επιτέλους μπαίνει τάξη σ' αυτή τη χώρα!
Παρολα αυτά είμαστε και αγανακτισμένοι:
-Που αφήνει η κυβέρνηση όλους αυτούς να διαδηλώνουν ανενόχλητοι 
-Που τσιγκουνεύεστε τα χημικά
-Που οι αύρες έχουνε σκουριάσει στα γκαράζ της ΓΑΔΑ
-Που δεν έχετε παραγγείλει κι αλλους φράχτες, 
-Που ο Μπεγλίτης υπόσχεται εσωτερική σύγκρουση και εσωτερική σύγκρουση δε βλέπουμε, γιατί όπως και να το κάνουμε εσωτερική σύγκρουση χωρίς τάνκς δε γίνεται
Θέλουμε να σας ενθαρρύνομε ! Να σας πούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε!
Μπορούμε να κάνουμε επιτέλους την Ελλάδα μια πολιτισμένη αφρικανική χώρα χωρίς άχρηστα κοινωνικά δικαιώματα, όπου επιτέλους εμείς και οι Γερμανοί φίλοι μας  θα μπορούμε να κάνουμε  μπίζνες ανεμπόδιστοι .Και οι αυτοί παλιοεργάτες θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν και εμείς θα βγάζουμε όσα θέλουμε και όπως θέλουμε. 
Τώρα είναι η στιγμή. Πάμε. Λεφτά υπήρχαν.
Τέλος, Για να σας ευχαριστήσουμε σας προσφέρουμε αυτό το ελικόπτερο για να βρείτε ασφαλές καταφύγιο τώρα που μάλλον θα το χρειαστείτε σύντομα.
Θα σας προτείναμε βέβαια να μη το προσγειώσετε στις Βρυξέλλες  γιατί μαζεύονται κι εδώ πολύ σαν κι αυτή εδώ - νέοι κια ατάλαντοι χωρίς δεκά πτυχία και δέκα γλώσσες - και δε σας πολυσυμπαθούν κι αυτοί."

Δεν υπάρχουν σχόλια: