15 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τομέα του Ε.ΠΑ.Μ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργούμε, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική του καθεστώτος, που κατεδαφίζει την πατρίδα και το βιός μας και τα ξεπουλάει στους τοκογλύφους ως υλικά οικοδομών και οικόπεδα.
Γνωρίζουμε ότι οι ηγεσίες των συνδικάτων είναι συνήθως μέρος του προβλήματος παρά της λύσης. Ειδικά οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι μέρος του δωσιλογικού καθεστώτος. Γι αυτό και κηρύσσουν απεργίες επετειακά, για εκτόνωση χωρίς κανένα σχεδιασμό, ούτε καν αίτημα ανατροπής. Από ανάγκη διατήρησης του ρόλου τους και για να απογοητεύουν, να φθείρουν το κίνημα.
Οι εργαζόμενοι όμως, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, όλοι εμείς που νοιώθουμε το «success story» στο πετσί μας, που καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει άλλο, έχουμε χρέος εθνικό, καθήκον ταξικό, ν’ αντισταθούμε και στη νέα κατοχή. Χρειάζεται ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί, χωρίς τους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς και τη διχόνοια, τον «κοινωνικό αυτοματισμό», που καλλιεργεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των δυνάμεων κατοχής και του εγχώριου δωσιλογισμού.
Να αγωνιστούμε όχι μόνο για να αποτρέψουμε τις απολύσεις, όχι μόνο για να υπερασπιστούμε στοιχειώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή του «οθωμανικού» φορολογικού συστήματος που δημεύει το βιός όσων εργάζονται, ενώ μειώνει τους φόρους των αρπαχτικών των αγορών. Να αγωνιστούμε για να φέρουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε, να οικοδομήσουμε τη Νέα Ελλάδα κι όχι την Ελλάδα προτεκτοράτο της νέας τάξης και της χρεοκρατίας.

Διεκδικούμε:
·   Άρνηση αναγνώρισης και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Σεισάχθεια στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
·   Επιστροφή σε εθνικό – κρατικό νόμισμα, για εθνικό έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και στήριξη της εγχώριας αγοράς. Για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με μοχλό τις εθνικοποιημένες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και πρώην ΔΕΚΟ.
·   Δημόσια κοινωνικά αγαθά προσβάσιμα απ’ όλους: Για δωρεάν υγεία – παιδεία – πρόνοια και καθολική κοινωνική ασφάλιση. Για φθηνή ενέργεια και νερό, αγαθά που δεν επιτρέπεται να στερείται καμία οικογένεια εντός της επικράτειας και για κανένα λόγο.
·   Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσοι οδήγησαν και οδηγούν την πατρίδα στην καταστροφή και το λαό στην εξαθλίωση.
·  Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκειμένου ο λαός να φτιάξει το δικό του σύνταγμα και να ασκήσει ο ίδιος – πρωτογενώς – τη δημοκρατία.

Αξιοποιούμε την απεργία και τις άλλες κινητοποιήσεις για να καλλιεργήσουμε την ιδέα της γενικής πολιτικής απεργίας και της λειτουργικής κατάληψης επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων σε όφελος των εργαζόμενων και του λαού.

Αθήνα 14 Ιουλίου 2013

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: