23 Αυγούστου 2013

Κινητοποίηση του ΕΠΑΜ στον Βόρειο Τομέα ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση των νοσοκομείων

Κινητοποίηση του ΕΠΑΜ στον Βόρειο Τομέα ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση των νοσοκομείων

Αγώνα διαρκείας και κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο, αντιδρώντας στην διάλυση των νοσοκομείων τους, τις εκατοντάδες απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας που πραγματοποιεί η δωσιλογική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόϊκας.
Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη, 22 Αυγούστου, το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια, για να συντονίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και για να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν αρκετοί συναγωνιστές του ΕΠΑΜ από τους πυρήνες του ΒΤ, από τους όμορους δήμους, αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας, πραγματοποιώντας μια δυναμική παρουσία μαζί με μέλη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλων πρωτοβουλιών πολιτών.
Ο συν. Θέμης Συμβουλόπουλος, μιλώντας ως εργαζόμενος της υπό κατάληψη ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.
Ο συν. Αντώνης Παπαντωνίου, χαιρετίζοντας την συγκέντρωση εκ μέρους της ΠΓ του ΕΠΑΜ, τόνισε το θέμα της λειτουργικής κατάληψης και της Γενικής Πολιτικής Απεργίας.
Στην συγκέντρωση ήταν παρών και ο φιλοξενούμενος του Μετώπου, Φινλανδός δημοσιογράφος Janus Putkonen, ο οποίος κάλυψε το γεγονός για το εναλλακτικό δίκτυο Verkkomedia της χώρας του.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα, όπως και η οργανωμένη συμπαράσταση από τους ΕΠΑΜίτες της περιοχής μας που βρίσκονται σε επαφή με τα σωματεία των εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: