30 Νοεμβρίου 2011

Οι 2 τελευταίες παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Nigel Farage υπέρ της Ελλάδας. 1. Συνέντευξη στο Kontra Channel (24-11-2011) 2. Από την πιο πρόσφατη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο (““κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία”/ European Parliament, Strasbourg, 16 November 2011). Οι πολιτικές θέσεις του Nigel Farage.

BlackMediterraneanPirate  + Omadeon  25-11-11    
short  link    wp.me/pPn6Y-bsc
Ενημέρωση: 29-11-2011 (Οι πολιτικές θέσεις του Nigel Farage)

*Για ελληνικούς υπότιτλους: Κλικ στην ένδειξη “CC-Μετάφραση υποτίτλων”, κάτω δεξιά στο βίντεο.
1. Συνέντευξη στο Kontra Channel (24-11-2011)

2. Nigel Farage: από την πιο πρόσφατη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο
(““κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία”)
European Parliament, Strasbourg-16 November 2011 >> βίντεο>>

Οι πολιτικές θέσεις του Nigel Farage
(για να μην ακούγονται πια άλλες ανακρίβειες)
από τον George-Omadeon


Οι θέσεις του UKIP (United Kingdom Independence Party), κόμματος του οποίου ηγείται ο Nigel Farage, διαφέρουν σημαντικά από εκείνες των ακροδεξιών κομμάτων, με την εξαίρεση, ίσως, ορισμένων απόψεων κατά της αθρόας μετανάστευσης. Πιο πολύ πιστεύει σε περισσότερη δημοκρατία και λαϊκό έλεγχο, με διάφορες εκκεντρικότητες χαρακτηριστικά βρετανικές.

Από ορισμένες απόψεις είναι πιο “αριστερό” κόμμα κι από το συντηρητικό. Το κατεξοχήν ακροδεξιό κόμμα στη Βρετανία είναι το BNP (British National Party), όχι το UKIP (που θέλει ελευθερία από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών).

Γενικά ο Farage είναι έντιμος διανοούμενος, απεχθάνεται το ψέμα και δεν παρατηρήθηκε να ψεύδεται σε κάτι. Εχει κάτι από… Πάνο Καμμένο στο λέγειν του, αλλά προς το προοδευτικότερο και… αριστοκρατικότερο (με την έννοια του τζέντλεμαν, όχι τόσο του “αριστοκράτη”). Είναι ικανός να κάνει δημιουργικό διάλογο και με κομμουνιστές ακόμη, χωρίς να τους μισεί ή να τους υποτιμά. Σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, o Farage…

Βρίσκεις τα πάντα στη Wikipedia>>
http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Farage

Απόσχιση από το συντηρητικό κόμμα λόγω απόρριψης της συνθήκης του Μάαστριχτ, έφερε τον Farage στον πολιτικό χώρο του “ευρω-σκεπτικισμού”.
Η συκοφαντία περί “ακροδεξιάς” χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Ευρωδίαιτους, κατά ευρωσκεπτικιστών, και δεν θάπρεπε να εκληφθεί σαν πάντα ακριβής.

Το UKIP δεν έχει καμία ομοιότητα με τη Χρυσή Αυγή. Η επίσημη “διάγνωση” της Wiki είναι “right-wing populist”. Ε, λοιπόν η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “right-wing populist”, αλλά extreme right neo-fascist / neo-nazi.

Μόνο ορισμένοι καθηγητές στην Αγγλία, πανεπιστημιακοί, μετά από έρευνες εντόπισαν “ξενοφοβικές τάσεις” στο UKIP, αλλά πάντως ηπιότερες από το British National Party, που ασφαλώς μπορεί να θεωρηθεί σαν το ΛΑΟΣ.

Αλλά και σαν “right-wing populist” κόμμα, δεν μοιάζει και πολύ με τα άλλα. Πρότεινε επιτροπές πολιτών να έχουν δικαίωμα να προτείνουν δημοψηφίσματα αν τα θέλει το 5% του πληθυσμού, πρότεινε φραγμό στις εξαγορές εταιρειών, με το Βρετανικό δημόσιο να έχει πάντα μεγάλη συμμετοχή στις εταιρείες, και το κύριο θέμα με το οποίο ασχολείται είναι φυσικά η Ε.Ε. (στην οποία, δικαιολογημένα, είναι ενάντιο).

Εκεί που την πάτησε λιγάκι, είναι βέβαια στο θέμα της μετανάστευσης. Σε μία χώρα, όμως, όπου υπάρχουν άλλες νοοτροπίες από τη δική μας, πολύ διαφορετικές.

Ο Ζίζεκ έχει προειδοποιήσει ότι πολλές φορές οι λαΪκιστές δεξιοί καταφέρνουν να εκφράσουν πράγματα που η παγκοσμιοποιημένη “φιλελεύθερη ανεκτικότητα” δεν επιτρέπει ή αγνοεί, κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το UKIP.

Σαν αριστεροί έχουμε βέβαια κάθε λόγο να διαφωνήσουμε με συγκεκριμένες θέσεις ή τάσεις των “λαΪκιστών” που είναι αδιέξοδες ή ρέπουν προς τον υπερ-εθνικισμό, αλλά το τσουβάλιασμα ήπιων εθνικιστών με τους φασίστες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αρνητικό βίτσιο, που πρέπει να το ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.



******************************************************************************************************************************************



BlackMediterraneanPirate      +         Omadeon 

Δεν υπάρχουν σχόλια: