9 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ;

Μας καλούν να πληρώσουμε ένα ακόμα φόρο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο επιπλέον νέος φόρος για τα ακίνητα, που ονομάζεται Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, επιβλήθηκε με το Ν. 4021/11 και την υπουργική απόφαση  1211/11, στο όνομα της μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, αλλά στην πραγματικότητα για να στηριχτούν οι τράπεζες και οι ξένοι δανειστές.
Σας καλούμε να ΜΗΝ πληρώσετε αυτό το νέο χαράτσι.  Ο τρόπος, που προτείνουμε και έχει υιοθετηθεί από δήμους και πολλούς μαζικούς φορείς, είναι ο παρακάτω:

1.      Δεν πληρώνουμε το λογαριασμό  μέσω γραφείων της ΔΕΗ,  ούτε μέσω συμβεβλημένων πρακτορείων, που ζητούν να πληρωθεί όλο το ποσό. Αν έχουμε πάγια εξουσιοδότηση για αυτόματη πληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, την ανακαλούμε.
2.      Πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ με κάρτα τραπεζικών συναλλαγών μέσω ΑΤΜ των τραπεζών, που έχουν αυτή την επιλογή.
3.      Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ
4.      Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" που είναι γραμμένος στο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
5.      Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
6.      Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

Έτσι έχουμε πληρώσει όλο το λογαριασμό, εκτός από το επιπλέον χαράτσι για τα ακίνητα. Λογικά δεν υπάρχει ηθικό δικαίωμα να μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

7.      Φωτοτυπούμε την απόδειξη του ΑΤΜ, του λογαριασμού της ΔΕΗ και της ταυτότητας μας (που είναι το όνομα του ρολογιού και του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Ο δήμος Αμαρουσίου έχει υποσχεθεί στις 8/11/2011 να στηρίξει τους κατοίκους και φορείς που αρνούνται την πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα (στο δημοτικό συμβούλιο στις 15/11 θα δούμε πως θα υλοποιηθεί συγκεκριμένα). Ενώ, αρκετοί ακόμα δήμοι ήδη στηρίζουν νομικά, οργανωτικά και τεχνικά τους κατοίκους. Έχουν συστήσει γραφεία, όπου παραδίδονται τα δικαιολογητικά, ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ, για να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων. Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου πολίτη , τότε ασκούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και παράλληλα το ρεύμα επανασυνδέεται, με πρωτοβουλία εθελοντών ηλεκτρολόγων. Επίσης, στο Μαρούσι μαζικοί φορείς έχουν ξεκινήσει συντονισμό για ενημέρωση και στήριξη των κατοίκων.

Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες,
Ας τολμήσουμε να νικήσουμε το φόβο και να αντισταθούμε. Όλοι αυτοί οι φόροι μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι κοινωνικά άδικο να μας εκβιάζουν  με κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν έχουμε να πληρώσουμε τους νέους φόρους. Αλλά, ακόμα και αν κάποιοι έχουν ακόμα κάποια λίγα χρήματα στην άκρη, πάλι καλούμε να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι για λόγους αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν. Αν οι κρατούντες θέλουν, μπορούν να φορολογήσουν τα κέρδη, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα και όχι να απειλούν όποιον δεν πληρώσει το φόρο, ότι θα μείνει τον 21ο αιώνα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για την επιβίωσή μας, για να ανατρέψουμε το νόμο.
Να φύγει η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η τρόικα και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και ασκούν τις ίδιες πολιτικές. 
Πυρήνας Ε.ΠΑ.Μ Αμαρουσίου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: