29 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  
Η Ελλάδα (μαυροφορεμένη) αλυσοδεμένη ξανά στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.


Ο χορός των μαυροφορεμένων Ελληνίδων τραγουδάει το «Πότε θα κάνει Ξαστεριά».Εμφανίζονται οι πρώτοι αντάρτες.
 

Η Αντίσταση απελευθερώνει ξανά την Ελλάδα, η οποία ντύνεται στα λευκά και τυλίγεται με την σημαία. Όλοι μαζί τραγουδούν «Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις». Η συναγωνίστρια Νάγια το αποδίδει «ακαπέλα» μοναδικά!Το δρώμενο συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας.


Ο Γερμανός αξιωματικός σέρνει την «Ελλάδα» στον πεζόδρομο του Μοναστηρακίου.Οι μαυροφορεμένες Επαμίτισσες ακολουθούν, συμβολικά.


Οι Επαμίτες ξεσηκώνουν τους εκατοντάδες Αθηναίους, που βρίσκονται μεσημέρι της Κυριακής στο Μοναστηράκι και τα γύρω καφέ. Αυτοί ξαφνιάζονται στην αρχή και μετά χειροκροτούν.

Η πομπή συνεχίζεται ανάμεσα στον κόσμο μέχρι το Θησείο.Με φόντο την Ακρόπολη, ο «κατακτητής» εξουδετερώνεται οριστικά από τους αντιστεκόμενους Έλληνες. Μια υπόσχεση για το αύριο, ξανά.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!

Μπράβο σε όλη την Καλλιτεχνική Ομάδα του Ε.ΠΑ.Μ., που πήρε πάνω της και πραγματοποίησε σε χρόνο-ρεκόρ αυτό το δρώμενο.
Συγχαρητήρια ιδιαίτερα στις συναγωνίστριες Δάφνη, που σκηνοθέτησε το δρώμενο, και Φωτεινή, που υποδύθηκε την αιχμάλωτη Ελλάδα, στον «Γερμανό» μας (συναρπαστικός!) συναγωνιστή Ουΐλλιαμ, στις μαυροφορεμένες συναγωνίστριες και στους αντάρτες συναγωνιστές.

(Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)
Φωτορεπορτάζ: MarNik

Δεν υπάρχουν σχόλια: