18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (18/9) ΚΑΙ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (18/9) ΚΑΙ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (11:30) ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
[Πηγή: iskra, 18/09/2013]
Η αναμενόμενη μεγάλη, σχεδόν καθολική, συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (18/9) στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπεται να μετατρέψει την απεργία σε ένα δημιουργικό και πρωτοφανή απεργιακό σεισμό, που θα συγκλονίσει απ' άκρου εις άκρον όλη την Ελλάδα, από το Ηράκλειο έως την Αλεξανδρούπολη.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ίσως πρωτοφανής, αναμένεται ότι θα είναι η λαοθάλασσα που θα κατακλύσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη (18/9) σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ , παρά την εξαιρετική κρισιμότητα των περιστάσεων, διοργανώνει χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου αναμένεται πως η λαοθάλασσα θα κατακλύσει και θα βουλιάξει το Σύνταγμα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Στελέχη της Αριστεράς κατέθεταν στην Iskra τη σκέψη και την ιδέα - πρόταση, πως το απεργιακό πλήθος, που θα κατακλύσει το Σύνταγμα, δεν θα πρέπει να φύγει, ως συνήθως, από την πλατεία αλλά να παραμείνει στην κατεύθυνση μιας δυναμικής αγωνιστικής παρουσίας διαρκείας.
Στόχος, έλεγαν τα ίδια στελέχη, να γίνει η πλατεία Συντάγματος εστία και πόλος έλξης μιας μεγάλης πολυήμερης διάρκειας ειρηνικής αγωνιστικής διαμαρτυρίας, που θα επιδιώξει να δώσει τη δική της συμβολή στην ανάπτυξη ενός μεγάλου εργατικού λαϊκού κινήματος για να φύγει η κυβέρνηση και να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν, ακόμα, ότι μια παρουσία διαρκείας μεγάλου πλήθους στο Σύνταγμα γίνεται την Τετάρτη πιο εφικτή από το γεγονός ότι την Τετάρτη το απόγευμα (8:00 μ.μ.) υπάρχει μεγάλη συναυλία στην Αθήνα και στο Πολυτεχνείο, αφιερωμένη στη Δημόσια Παιδεία, ενώ την Πέμπτη (18/9) είναι η δεύτερη μέρα γενικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: