19 Ιουνίου 2012

 

 

siriza-tourkiki_enosi-thrakiΔελτίο τύπου- καταγγελία για το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Θ»
Τ. Καμαρίδης: «Εδώ είναι Ελλάδα και ισχύει η Ελληνική νομοθεσία»
Δελτίο τύπου- καταγγελία κατά της «Θ» αναφορικά με το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, εξέδωσε την ίδια ημέρα, το κόμμα DEB (ΚΙΕΦ) με την οποία, αφενός στηλιτεύει τα όσα δημοσιεύονται στο δικό μας ρεπορτάζ, αφετέρου προσπαθεί να δημιουργήσει «αποστάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας εμμέσως, οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με το συγκεκριμένο κόμμα, για λόγους που είναι ευνόητοι…

Ιδού λοιπόν το πλήρες κείμενο της καταγγελίας, το οποίο σημειωτέον, κυκλοφόρησε μόνο στα… τουρκικά, από ένα κόμμα που υποτίθεται πως είναι Ελληνικό κι όπως οι ίδιοι οι άνθρωποί του ισχυρίζονται, όχι ακροδεξιό, δηλαδή όχι εθνικιστικό…
Ιδού λοιπόν τι αναφέρει:
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ…
Διαβάσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη την είδηση με τίτλο «Χέρι- χέρι ΣΥΡΙΖΑ και τουρκική ακροδεξιά» που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου του 2012 ως πρωτοσέλιδη είδηση στη «Θράκη», την τοπική εφημερίδα της Δυτικής Θράκης.
katagelia_dev-webΣτην εν λόγω είδηση γίνεται αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο στο παράρτημα Ξάνθης του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ). Το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας και η ΤΕΞ χαρακτηρίζονται ως «τουρκική ακροδεξιά» ενώ τα μειονοτικά ιδρύματα σχεδόν «στοχοποιούνται», σκορπίζοντας έτσι σπόρους διχόνοιας ανάμεσα στην μειονοτική και την πλειονοτική κοινωνία που ζουν στην περιοχή.
Καταγγέλλουμε όσους επιχειρούν τέτοιου είδους άσχημους παραλληλισμούς για το κόμμα μας το οποίο έχει ως αποστολή του τη Φιλία, την Ισότητα και την Ειρήνη στην περιοχή. Θεωρούμε δε, σκόπιμη τη δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων πριν από τις επερχόμενες εκλογές.
Η χρήση του κόμματός μας για πολιτικές σκοπιμότητες και οι προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να παρουσιαστούν ως εκλογική συνεργασία οι εθιμοτυπικές επισκέψεις που ξεκινήσαμε ως παράρτημα Ξάνθης του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας σε μια περίοδο που ακόμα δεν ήταν σίγουρη καν η διεξαγωγή ή μη των εκλογών καταδεικνύουν πέραν από δολιότητα και ανικανότητα. Την ίδια περίοδο, το κόμμα μας επισκέφτηκε και τα γραφεία νομαρχιακών επιτροπών και άλλων κομμάτων, συναντήθηκε με τους παράγοντες τους και αντάλλαξε ιδέες για αυτά που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση του πολιτικού διαλόγου και της ειρήνης στην περιοχή. Αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς το κόμμα μας και τα χιλιάδες μέλη του, το να προβάλλεται μόνο η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα από τόσες επισκέψεις που κάναμε και το να χαρακτηριζόμαστε ως ακροδεξιοί. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά πως στην Δυτική Θράκη ζει μια τουρκική μειονότητα που δεν αποτελεί απειλή για αυτήν την χώρα. η πραγματική απειλή είναι η αντίληψη που παρουσιάζει τους ανθρώπους της μειονότητας και τα μειονοτικά ιδρύματα ως απειλή για την Ελλάδα.
Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε πως το τελευταίο διάστημα με παρόμοιες κατηγορίες, επιθέσεις και προσβολές γίνεται προσπάθεια «αποξένωσης» και «αλλοτρίωσης» της μειονότητας ακόμη και προβολή της ως «απειλή». Ως κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως το κόμμα μας δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά και τονίζουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε μέσα σε δημοκρατικά και έννομα πλαίσια.
Ως κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας παρόλο που θέλουμε να συμβάλλουμε στην διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας, παρόλο που είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη δημοκρατική πορεία της περιοχής μας και της χώρας μας καθώς και στην ενίσχυση της ανεκτικότητας και της κοινωνικής ειρήνης, παραξενευόμαστε με την εχθρική αντιμετώπιση και την απώθηση αυτών των προσπαθειών μας. Την ώρα που εμείς υψώνουμε την φωνή μας μέσα σε δημοκρατικά και έννομα πλαίσια και επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη με τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της χώρας, θεωρούμε επικίνδυνο το να προσπαθούν κάποιοι να κάνουν το αντίθετο.
Αν εκείνοι που θέλουν να παρουσιάσουν ως «απειλή» και «κίνδυνο» τη μειονότητα και τα μειονοτικά ιδρύματα, ψάχνουν για ακροδεξιά σχήματα και κόμματα, τότε κοιτούν σε λάθος μέρος. Αν θέλουν να δουν ακροδεξιά και φασιστικά σχήματα, τότε τους συστήνουμε να παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον εθνικό τύπο και τις ντροπιαστικές εικόνες που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα.
ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ»
kamaridis-webΚαταρχήν κύριοι του DEB η «ΘΡΑΚΗ» δεν είναι «τοπική εφημερίδα της Δυτικής Θράκης»… Είναι μία εφημερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Θράκης! Εμείς δεν «στοχοποιήσαμε» κανένα μειονοτικό ίδρυμα… Αντιθέτως,ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ και γίναμε αρωγοί μειονοτικών, πλην ΝΟΜΙΜΩΝ φορέων, όπως για παράδειγμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ν. Ξάνθης κλπ. Για εμάς δεν υφίσταται φορέας, σύλλογος και «ίδρυμα» όταν αυτό κινείται έξω και μακριά από τα όρια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ νομοθεσίας.
Σας υπενθυμίζω ακόμη, ότι τις προσπάθειες «αποξένωσης και αλλοτρίωσης», της μειονότητας, τις κάνετε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας, προσπαθώντας να εγκλωβίσετε τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας και να τους αποκόψετε από τις ρίζες τους (Πομάκους, Ρομά).
Και τέλος, σε ότι αφορά την προβολή της μειονότητας ως «απειλή», διευκρινίζω ότι ΑΠΕΙΛΗ θεωρούμε όλους όσους προσπαθούν να ποδηγετήσουν και να καπηλευτούν την μειονότητα για δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα και όχι την μειονότητα στο σύνολό της… Και τέτοιοι, δυστυχώς, υπάρχουν ανάμεσα και στο μουσουλμανικό, αλλά και στο χριστιανικό στοιχείο!
Όσον αφορά για την «πονηράδα» σας, που για ακόμη μια φορά επιχειρείτε να δημιουργήσετε «de facto» καταστάσεις στη Θράκη, ακόμη και μέσα από το κείμενο- καταγγελία εναντίον μας («όλοι πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά πως στη Δυτική Θράκη ζει μια τουρκική μειονότητα»), ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε… Σε τέτοια τρυπάκια ενδεχομένως να πέφτουν κάποιοι άλλοι αφελείς ή «δόλιοι»… Εμείς ΟΧΙ!
«Θ»
 e-thrakinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: