18 Ιουνίου 2012

Και τώρα τί;;;


Οι εκλογές τελείωσαν.

Και τώρα τί;;;

Ένα είναι σίγουρο!

Τίποτα δεν κερδήθηκε και τίποτα δεν χάθηκε με αυτές τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα περίπου αναμενόμενο.

Το μαύρο μέτωπο βγαίνει εξαιρετικά αποδυναμωμένο, παρόλο που ο εκβιασμός φάνηκε να πιάνει τόπο. Ας κάνει κυβέρνηση λοιπόν με τα ίδια φθαρμένα υλικά με τους ίδιους δωσίλογους και με την ίδια προδοτική πολιτική.

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να τελειώσουν οι αυταπάτες και του τελευταίου...
καλόπιστου και φοβισμένου.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς και γενικότερα του αντιμνημονιακού «μετώπου», διασπασμένες και με εμφανείς τις έντονες διαφορές μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τη πλειοψηφία του λαού να ξεπεράσει τη σύγχυση, τους φόβους του, τη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.

Το ΚΚΕ περιχαρακωμένο στην αυτιστική του συμπεριφορά των τελευταίων χρόνων, εισπράττει  το κόστος της ασυνέπειάς του μπροστά στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πατώντας σε δύο βάρκες δείχνοντας να θέλει και το «σκύλο χορτάτο και τη πίττα ολόκληρη» και με τη ΔΗ.ΜΑΡ. να λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη εναλλακτική διέξοδος για τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη. Τρόμαξε τμήματα των μικροαστικών στρωμάτων με τη προοπτική μιας ενδεχόμενης εξόδου, αφού ούτε καν προσπάθησε να «αποενοχοποιήσει» την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ανοίγοντας τη συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε πρότασης, συμβάλλοντας έτσι, ενδεχομένως χωρίς να το κατανοεί, να κυριαρχούν τα εκβιαστικά διλήμματα και  η καταστροφολογία του μαύρου μετώπου.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φτάσει σε πρωτοφανές υψηλό εκλογικό ποσοστό που τον έφερε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τίθεται έτσι από τα πράγματα επικεφαλής του αντιμνημονιακού και αντικατοχικού αγώνα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και μπροστά σε νέες ευθύνες και καθήκοντα, που απαιτούν να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, αφού η επόμενη ημέρα βρίσκει τη χώρα και το λαό σε δυσμενέστερη θέση από εκείνη πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με όλα τα θέματα ανοικτά, με τα χαράτσια να τρέχουν, την ανεργία να καλπάζει, τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τη πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και με τα σχέδια για διπλό νομισματικό σύστημα,  την αποικιοποίηση της χώρας και για το οριστικό ξεπούλημα κάθε δημόσιου και ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου σε πλήρη ανάπτυξη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδειξαν παρόμοιες αδυναμίες ορθού αντιμνημονιακού πολιτικού λόγου και προγραμματικής πρότασης, καθιστάμενοι έτσι απολύτως ευάλωτοι στη προσπάθεια συσπείρωσης της δεξιάς από τη Νέα Δημοκρατία. Η πορεία φυλλορροήματός τους, ήταν και παραμένει προδιαγεγραμμένη.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, δεν συμμετείχε σε αυτή την αναμέτρηση εκτιμώντας ότι θα ήταν καλύτερα να μείνει πίσω προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Πιστεύουμε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας αυτή.

Το Ε.Πα.Μ. είναι έτοιμο να μπει μπροστά ξανά στους αγώνες για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμένοντας πιστό στις ιδρυτικές του αρχές για απαλλαγή από το φαύλο καθεστώς της ξενοδουλείας, τη τιμωρία των ενόχων, την άρνηση αναγνώρισης του χρέους, την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και τη καθιέρωση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την απελευθέρωση από τα κατοχικά δεσμά, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, τη πολιτική και τη θεσμική ανασύνταξη.

Η πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου από όλες τις λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές  δυνάμεις, παραμένει πάντα επίκαιρη και θα εργαστούμε με κάθε μέσο για την επίτευξή της, στηρίζοντας κριτικά τις προσπάθειες των υπολοίπων αντιμνημονιακών δυνάμεων, για να οδηγηθεί το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα στην οριστική Νίκη.

Όθων Κουμαρέλλας
β’ συντονιστής Πολ. Γραμματείας του Ε.Σ.Σ. του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: