17 Ιουνίου 2012

"Ψαλιδίστηκε" η "πρωινή διαφορά"(sic) ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ

Σαφώς μειωμένη (οδεύει προς την μονάδα) η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο κύμα των exit poll εκτιμούν οι αναλυτές δύο πρεσβειών που ενημερώνονται άμεσα από τις έρευνες ψήφου που διεξάγονται μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια.
Είναι νωρίς να μιλάμε για ανατροπή, αλλά το πρωινό κύμα που έδινε...
κοντά στις πέντες μονάδες επάνω τη ΝΔ τείνει να εξανεμιστεί και θα φανεί σύντομα αν η ΝΔ θα ανθέξει, καθώς βλέπουμε ότι σε μεγάλες περιοχές όπως η Β'Αθηνών δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντική δυναμική σε σχέση με τα ίδια exit poll της 6ης Μαΐου" αναφέρει αναλυτής-συντάκτης τηλεγραφήματος προς την κεντρική υπηρεσία της πρεσβείας του.
Στη ΝΔ πιστεύουν ότι τελικά θα αντέξουν και σημειώνουν ότι "Είναι τελείως διαφορετικός ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών. Θα προσέλθουν το απόγευμα και κύματα νέων ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Ανεξάρτητους που θα δώσουν την δυναμική που δεν είχαμε σε εκείνες τις εκλογές" αναφέρει υψηλά ιστάμενο στέλεχος, μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα που του θέσαμε το συγκεκριμένο ερώτημα. Πριν απο λίγη ώρα στη Συγγρού παρέλαβαν το δεύτερο κύμα των exit polls, που επιβεβαιώνει αυτό που αναφέραμε στην αρχή: Η διαφορά έχει ψαλιδιστεί στην μονάδα.

Στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι "Αφού μέχρι τώρα κρατήσαμε "επαφή" με τη ΝΔ και δεν παγιοποίησε την πρωινή διαφορά στα exit polls η πρωτιά είναι κοντά. Τα πρώτα δείγματα των exit polls  αποτελουνται από ψηφοφόρους της επαρχίας. Τώρα ξεκινούν να ψηφίσουν ψηφοφόροι των μεγάλων αστικών κέντρων και κυρίως της Αττικής. Εδώ υπερέχουμε σαφώς" αναφέρουν.

Την ίδια ώρα, στην Ιπποκράτους τα μηνύματα είναι άκρως αρνητικά: Το μονοψήφιο ποσοστό έχει αρχίσει να προδιαγράφεται και όλοι κρατάνε την αναπνοή τους. Όχι ότι το 10 ή το 11% θα είναι επιτυχία ή δεν θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο, απλά για ψυχολογικούς λόγους θα ήθελαν ένα δηψήφιο ποσοστό. Τα παράπονά τους στον Γιωργάκη που ξεκουράστηκε σε ακριβή σουίτα του Costa Navarino για μερικές ημέρες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: