6 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας για τη δίκη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. για την δίκη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου συνεδριάζοντας σήμερα 3 Ιανουαρίου 2013 και εκτιμώντας τη κατάσταση που δημιουργείται με τις συστηματικές πλέον διώξεις εναντίων αγωνιστών που διεκδικούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα και αντιστέκονται στις καθεστωτικές αυθαιρεσίες, με τη κατασκευή κατηγορητηρίων και στήσιμο δικαστηρίων με διάφορες κατηγορίες, δηλώνει απερίφραστα:

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του Ε.Πα.Μ. στη ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων των πολιτών, είτε αυτοί εκφράζονται ενάντια στα ποικιλώνυμα χαράτσια, είτε στη πληρωμή διοδίων για δρόμους καρμανιόλες.

2. Καταγγέλλει τη τρικομματική κυβέρνηση των δωσιλόγων, που ενώ προσπαθεί να παραπλανήσει με τις δήθεν επιχειρήσεις «κάθαρσης» μέσω εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, ή την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής και έχοντας ήδη θεσμοθετήσει μέτρα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και την εξόντωση, κινητοποιεί καθημερινά τους κατασταλτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς της εναντίον όλων εκείνων των ομάδων, ή των ατόμων από τον ελληνικό λαό που αντιστέκονται.

3. Δηλώνει ότι το Ε.Πα.Μ. συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο και με όλες του τις δυνάμεις στους διωκόμενους συμπατριώτες μας του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», κατ’ αρχήν τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, με φυσική παρουσία των μελών του στα Δικαστήρια της Κορίνθου, που δικάζονται οι συναγωνιστές Μαρία και Βασίλης Παπαδόπουλος, αλλά και σε όλες τις άλλες δίκες που έχουν στηθεί ενάντια σε αγωνιστές στη Λάρισα και αλλού και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

4. Επαναλαμβάνει τη δήλωση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. της 8ης Δεκεμβρίου 2012, ότι: Η τρικομματική κατοχική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι ο ελληνικός λαός αποκλείεται να καθίσει άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιταχθεί, με κάθε μέσο, σε κάθε προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης της αντίστασής του που πηγάζει από τα άρθρα – εντολές, του ίδιου του Συντάγματος.

Το Ε.Πα.Μ. απευθυνόμενο προς τους δικαστές που επιφορτίστηκαν με τη διεξαγωγή αυτών των δικών, τους καλεί να εφαρμόσουν τη δικαιοσύνη όπως τόσοι και τόσοι άξιοι συνάδελφοί τους σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς για τον ελληνικό λαό. Να εφαρμόσουν τη δικαιοσύνη σαν γνήσιοι πατριώτες και να αναδείξουν με «αρετήν και τόλμην» το δικαίωμά τους να είναι ανεξάρτητοι από δυνάστες εντολοδόχους και να υπερασπίζονται τον μόνο εντολοδόχο –στον οποίο ορκίστηκαν πίστη: τον ελληνικό λαό! 

Αθήνα 3η Ιανουάριου 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: