30 Μαρτίου 2013

«Η ευρωζώνη θα πληρώσει τις κλεπτοκρατικές της προθέσεις»

«Η ευρωζώνη θα πληρώσει τις κλεπτοκρατικές της προθέσεις»


[Πηγή Φωτο: https://www.facebook.com/TomSullivanShow]
Ειδικός των παγκόσμιων αγορών προειδοποιεί ότι, με όσα έκανε στην Κύπρο, η Ευρώπη χάνει πια το παιχνίδι

[Πηγή: Lifo, 29/03/2013]

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις πρωτότυπες ιδέες της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών. Χωρίς αυτή την εμπορική σπονδυλική στήλη, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρώπης». Σε αυτές τις φράσεις περικλείεται όλη η ουσία του άρθρου του Patrick L Young ειδικού στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, που δημοσιεύει το Russia Today.  

Ο αρθρογράφος, με αφορμή τη λύση που δόθηκε στην περίπτωση της Κύπρου και τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι η λύση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει το μοντέλο και για άλλες χώρες με προβλήματα στο τραπεζικό τους σύστημα, αναφέρει ότι το εμπόριο μπορεί να ανθίσει μόνο μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και οι κυβερνήσεις, κανονικά, αναπτύσσουν νόμους για να γαλουχήσουν αυτή την εμπιστοσύνη.  

Σημειώνει ότι μπορεί να ακούγεται πολλές φορές όπως σήμερα, από υπουργούς της ευρωζώνης, ότι το ευρώ σώθηκε και η εμπιστοσύνη επιστρέφει, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η εμπιστοσύνη εξατμίζεται. «Οι πρόσφατες ενέργειες ήταν ένα χτύπημα στην αξιοπιστία των Βρυξελλών για την ικανότητα διαχείρισης των οικονομικών του καθενός. Κάτω από τον λεπτό ιστό ξεδιάντροπων δηλώσεων εμπιστοσύνης βρίσκονται κακοφορμισμένες πληγές της οικονομικής διαχείρισης που αντιμετωπίζονται με καταπλάσματα και θεραπείες βουντού».  

Αφού φτάνει στο σημείο να συγκρίνει τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας από την ευρωζώνη με τον τρόπο που έχασε η Αργεντινή την εμπιστοσύνη των αγορών, ο Young καταλήγει με την προειδοποίηση ότι οι «κλεπτοκρατικές προθέσεις» τις Ε.Ε. δεν θα περάσουν απαρατήρητες και θα τις πληρώσουν και οι δύο ταχύτητες της ευρωζώνης. Και ο Βορράς και ο Νότος. «Τελικά, η εμπιστοσύνη είναι η κόλλα που συνδέει στενά το εμπόριο και την ευημερία», σημειώνει στο τέλος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: