12 Απριλίου 2013

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣυνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, η «ΚΛΙΜΑΚΑ» διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, από τις 06:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ (Σάββατο 13 Απριλίου) στην Πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στο δρόμο.
Πρόκειται για εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.
Αναμφίβολα η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων δεν αφορά μόνο μια νύχτα συμβολικής συμπαράστασης. Αφορά όμως όλους μας να διεκδικήσουμε την ουσιαστική εφαρμογή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη στέγη.
Το ‘SLEEP OUT’ από την ματιά των αστέγων
Το
SLEEP OUT είναι η ευκαιρία του καθενός να αναλάβει δράση για να κοινοποιήσει στον κόσμο ότι, όσο υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι δεν πρέπει να μένει θεατής.
Με τη δέσμευση να κοιμηθείτε συμβολικά έξω, μαζί μας, μόνο για μία νύχτα, συμμετέχετε ενεργά στον αγώνα για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης στην Ελλάδα. Πρώτο και
σπουδαιότερο, το
Sleep Out, είναι μία ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι στους χιλιάδες άστεγους που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να κάνετε
ένα ταξίδι εθελοντικά στη ζωή ενός αστέγου, μαζί με χιλιάδες άλλους , σε μία ένδειξη υποστήριξης.
Τα λόγια είναι φθηνά. Χρειάζονται ‘μοναδικά’ και ‘αφοσιωμένα’ άτομα για να δείξουν στους αστέγους ότι υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται.
H συμμετοχή στο Sleep Out είναι η απόδειξη ότι ενδιαφέρεστε και με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στην κοινωνία και στους πολιτικούς ότι η ευθύνη για την καταπολέμηση του φαινομένου των αστέγων είναι δικιά σας και δικιά τους.
Κοιμηθείτε μαζί μας ΜΙΑ νύχτα έξω εθελοντικά…… για να μην
υπάρχουν οι άλλοι που κοιμούνται ΚΑΘΕ νύχτα έξω….
αναγκαστικά.
 
Εκ μέρους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
Λέων Χάνεν
[Πηγή: Οίμος-Αθήνα, 12/04/2013]

Δεν υπάρχουν σχόλια: