21 Απριλίου 2013

Ο Δ. Καζάκης στην Κύπρο

Ο Δημ. Καζάκης στην Κύπρο
Ο Δημ. Καζάκης στο Mega Channel της Κύπρου
Ο πολιτικός που προειδοποίησε για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων ενημερώνει τους Κυπρίους για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και την επίλυσή του, προειδοποιώντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί θα κυκλοφορεί τουρκική λίρα!
Τις οικονομικές- πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες που θα βιώσει ο Κυπριακός λαός από τις επιλογές της πολιτικής του ηγεσίας, ανέλυσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, Δημήτρης Καζάκης ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Κύπρο (19-22 Απριλίου), συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Π.Γ του Ε.ΠΑ.Μ. Ο κ. Καζάκης στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του εμφανίστηκε ξεκάθαρος για την τύχη της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «πολεμικών διαστάσεων» από το οποίο το νησί δεν θα ανακάμψει, εάν συνεχίσει με αυτή την πολιτική ηγεσία που επέτρεψε στη Γερμανία να «κανιβαλίσει» σε βάρος του κυπριακού λαού. Μάλιστα όπως είπε η κατάρρευση της Κύπρου είναι πολύ κοντά χρονικά και μόνη λύση είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τους δανειστές της και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και εθνική κυριαρχία της.

Ο Δημήτρης Καζάκης με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας κ. Σάλας (1)
Αφορμή του ταξιδιού στάθηκε η επίσημη πρόσκληση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κύπρο, προς τον Γ.Γ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, να παρευρεθεί σε εκδήλωση εορτασμού για την διακοσιοστή Τρίτη (203η) επέτειο της Επανάστασης, της 19ης Απριλίου του 1810, αλλά και το ενδιαφέρον νέων κινημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στη Μεγαλόνησο, για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΠΑΜ όσον αφορά την έξοδο από την κρίση.
Στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το κλιμάκιο του ΕΠΑΜ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, με τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας που εκτελεί χρέη πρέσβη, κ. Ζαν Πιέρ Ανάγια Σάλας, για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, Βενεζουέλα – Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Καζάκης με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας κ. Σάλας (2)
Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση και η απαρχή όπως φάνηκε μιας εξίσου ουσιαστικής συνεργασίας καθώς όπως είπε ο κ. Σάλας στο «τετ –α-τετ» που είχε με τον κ. Δημήτρη Καζάκη, η κυβέρνηση του ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάλυση των θέσεων του σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική κατεύθυνση χωρών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, εκφράζοντας την επιθυμία πραγματοποίησης σειράς σχετικών διαλέξεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας, του Γ.Γ του ΕΠΑΜ στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καζάκης, στη συζήτηση που είχε με τον κ. Σάλας, του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το λαό της Βενεζουέλας και τους αγώνες που αυτός έχει δώσει στο όνομα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όπως ο Ελληνικός λαός, τονίζοντας την ανάγκη μιας νέας δυναμικής συμμαχίας, η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών σχεδίων που εφαρμόζονται ήδη από τις ξένες αγορές σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών.

Ο Δημήτρης Καζάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο κ. Καζάκης επισήμανε στον κ. Χρυσόστομο ότι το πλήγμα για την Κύπρο θα είναι βαρύτερο από αυτό της Ελλάδος και ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αφύπνιση του λαού για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τις αποφάσεις της Τρόϊκα, έργο στο οποίο η Εκκλησία μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της κυπριακής κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάρρευση του νησιού θα συντελεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από την εισβολή του 1974, καθώς θα είναι μη αναστρέψιμες.
Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με ενδιαφέρον την οικονομική και πολιτική ανάλυση του κ.Καζάκη και σημείωσε ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στην εκτίμησή του ότι η επιστροφή στην κυπριακή λίρα είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να προσπερνά με ελαφρότητα. Μάλιστα, όπως είπε, για το λόγο αυτό σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Αναστασιάδη, του υπέδειξε να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη για τις συνέπειες εξόδου από το ευρώ, προκειμένου ο λαός να έχει πλήρη γνώση και να αποφασίσει τον δρόμο που θα επιλέξει. Ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης, όπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, δεν έδειξε διατεθειμένος να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.  Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν το νησί.
Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, θα μιλήσει σε δύο συγκεντρώσεις, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, για τις συνέπειες από την κρίση ενώ θα παρουσιάσει και λύσεις για την έξοδο από αυτήν. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διαμονής του παραχωρεί συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: