19 Ιουνίου 2012

“Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας”


“Γιατί η ελληνική έξοδος είναι αναπόφευκτη;” διερωτάται το Al Jazeera στον τίτλο δημοσιεύματος, και επισημαίνει στη συνέχεια ότι παρά το αποτέλεσμα των εκλογών -ακόμα και στην περίπτωση άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης- η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη...

“Γιατί; Επειδή το πρόγραμμα που επιβάλλει η τρόικα, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα, παραλύει ό, τι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία” σημειώνει το Al Jazeera.
“Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι πιο φθηνή, ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα ανεχθεί να επαναδιαπραγματευθεί το σχέδιο διάσωσης” αναφέρεται στο δημοσίευμα.
“Άλλωστε η Royal Bank of Scotland -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη στους επόμενους 12-18 μήνες, υπερβαίνουν σε ποσοστό το 90 τοις εκατό, ενώ ο όμιλος της Citigroup σημειώνει ότι οι πιθανότητες είναι 50-75 τοις εκατό” τονίζεται στο δημοσίευμα.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: