10 Ιανουαρίου 2014

Προβολή της ταινίας "ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ" ("ENEMY OF THE STATE") την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου


Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  
Αυτή την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται το πολιτικό θρίλερ "ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ" (1998) "ENEMY OF THE STATE" σε σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ με πρωταγωνιστές τους: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόϊτ.
Ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη ταινία (ειδικά μετά τις αποκαλύψεις Snowden) με βασικό άξονα το πρόβλημα της ασφάλειας του ιδιωτικού βίου στη σημερινή εποχή. Κανείς δεν μπορεί πλέον να προστατευτεί από την παραβίαση της προσωπικής του ζωής από τις σύγχρονες τεχνολογίες. 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένας δικηγόρος μπλέκει άθελα του με την NSA (Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας – National Security Agency) γιατί -εν αγνοία του- έχει στην κατοχή του αποδεικτικά στοιχεία για τη δολοφονία ενός μέλους του Κογκρέσου που διαφωνούσε... στην ψήφιση του νόμου περί παρακολούθησης των πολιτών. H ζωή του ανατρέπεται άρδην αφού βρίσκεται πλέον κυνηγημένος, χρεωκοπημένος και χωρίς ταυτότητα. Έτσι, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.
Κεντρική ιδέα της ταινίας είναι ότι ποτέ δεν είμαστε ασφαλείς και κυρίως μόνοι αφού πάντα κάποιος, κάπου, κάποτε και με κάποιο τρόπο μας παρακολουθεί. Παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι σκηνές που παριστούν τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: