9 Ιανουαρίου 2014

Η απαγόρευση τελικά "έσπασε"

Η απαγόρευση τελικά "έσπασε"

Aργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
Και ήταν όλα σιωπηλά,
Γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Αυτή ήταν η εικόνα χθες στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα.
Κι όμως, κάποιοι έσπασαν τη σιωπή.
Εκατοντάδες πολίτες, παρά τις αστυνομικές απαγορεύσεις και τους αποκλεισμούς, προσήλθαν τελικά στο ραντεβού στον πεζόδρομο της Κοραή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ε.ΠΑ.Μ.
Σπάζοντας τον φόβο και αψηφώντας την κρατική τρομοκρατία, ήσαν πολλοί αυτοί που ήλθαν να διαδηλώσουν εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χουντικής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Είχε προηγηθεί η απώθηση από τα ΜΑΤ της αντίστοιχης εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια και η σύλληψη του συνδικαλιστή. Στην Κοραή με ανοικτά τα γύρω καφέ και πλήθος κόσμου να προσέρχεται στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, που ήταν σε λειτουργία, οι πραιτωριανοί δεν τόλμησαν να επέμβουν, γιατί θα δημιουργούσαν χειρότερο πρόβλημα στα αφεντικά τους. Κατά δεκάδες όμως στοιχήθηκαν για να εμποδίσουν την προγραμματισμένη πορεία προς το Σύνταγμα. Για πάνω από μία ώρα ο κόσμος με πλακάτ, πανώ και ελληνικές σημαίες συνέχισε να διαδηλώνει στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα. 
Κατόπιν και αφού μια σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής δεν ήταν επιθυμητή, ούτε θα είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, ξεκίνησε πορεία προς αντίθετη κατεύθυνση από την οδό Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου και κατέληξε. 
Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στον, χωρίς λόγο, συλληφθέντα συνδικαλιστή εκπαιδευτικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώνουμε ότι τίποτε δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί η σημερινή εκδήλωση να είχε συμβολικό χαρακτήρα, να σπάσει την σιωπή και τον τρόμο -και τα κατάφερε-, αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: