21 Μαΐου 2012

Τα έσοδα απ’ τη φορολογία τριπλάσια απ’ το κόστος μισθών-συντάξεων

Η αλήθεια για τ’αποθέματα του κράτους




Να γιατί η Ελλάδα μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις χωρίς να χρειάζεται τα δάνεια

Από την αρχή σχεδόν της κρίσης στην Ελλάδα, τίθεται μονότονα το θέμα της αδυναμίας της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε μισθούς (του δημοσίου) και συντάξεις, αν δεν πάρει τα χρήματα από τον δανεισμό, άρα αν δεν εφαρμόσει τα μέτρα της βαρβαρότητας. Τις ημέρες μετά τις εκλογές αυτό ακούγεται επίσης διαρκώς από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι περίπου η χώρα είναι υποχρεωμένη να κάνει μια κυβέρνηση με τη στήριξη των δυο τους, διαφορετικά θα καταστραφεί! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είναι ένα ψευδές «επιχείρημα» που μόνο στόχο έχει την πίεση στους Έλληνες περίπου να αποδεχτούν ότι δεν ψήφισαν στις 6 του Μάη, και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν… Σα να μην ισχύουν, δηλαδή, οι εκλογές.

Η πραγματικότητα παρουσιάζεται σήμερα από την «Π», μέσα από τα στοιχεία των ελληνικών κρατικών προϋπολογισμών, που έχουν συντάξει και ψηφίσει μαζί οι παράγοντες των δύο άλλοτε μεγάλων κομμάτων. Και μάλιστα αυτός του 2012 φέρει την υπογραφή του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που προφανώς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία…

Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2012, για μισθούς και συντάξεις θα χρειαστούμε φέτος 19, 415 δισ. ευρώ, έναντι 20, 087 δις. του 2011 και 20, 309 του 2010. Τα φορολογικά έσοδα, άμεσα και έμμεσα, χωρίς καμιά άλλη πηγή εσόδων, θα φτάσουν τα 49,5 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι σχεδόν τριπλάσια από τις ανάγκες της μισθοδοσίας και των συντάξεων!

Η αλήθεια των αριθμών, που προέρχεται από την πλέον επίσημη πηγή, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών (και μάλιστα επί Βενιζέλου, που τώρα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί τον ίδιο τον εαυτό του, προκειμένου να «πείσει» τους Έλληνες ότι αν δεν πάρουμε μέτρα, δεν θα πάρουμε δάνεια, άρα δεν θα πληρώσουμε) φυσικά δεν αμφισβητείται. Και φυσικά δεν μπορεί παρά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αυτόν τον προϋπολογισμό, να γνωρίζουν τους αριθμούς και όχι δήθεν «αφελώς» να ρωτούν αν φτάνουν τα λεφτά…

Και μια «λεπτομέρεια» που πιθανώς εξηγεί την «αγωνία» Σαμαρά και Βενιζέλου σε σχέση με τις δεσμεύσεις τους έναντι της τρόικα, και εν αγνοία φυσικά των Ελλήνων που δεν είχαν ερωτηθεί: στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπεται ότι σχεδόν το 50% θα πάει για τα πανωτόκια των δανείων της Μέρκελ και των αγορών… Δηλαδή, τα έσοδα φτάνουν τα 169, 7 δισ. ευρώ, ενώ για δαπάνες της εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης (δάνεια) θα πρέπει να δοθούν 87,412 δισ. ευρώ!






http://www.patris.gr






Μέσα από τα στοιχεία του προϋπολογισμού προκύπτει ότι τελικά μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Το σύνολό τους φτάνει τα 19,4 δισ. ευρώ, ενώ τα φορολογιά έσοδα τα 49,5 δισ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: