31 Μαΐου 2012

KOΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


Στην περιοχή Πεύκης-Λυκόβρυσης μία ομάδα καθηγητών σε συνεργασία με την ΔΕΣΕΠ (Δράση Εναλλακτικής Σκέψης Ενεργών Πολιτών) και τον ομώνυμο Δήμο αποφάσισαν να δημιουργήσουν το κοινωνικό φροντιστήριο   για να βοηθηθούν παιδιά οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.
Τα διδασκόμενα μαθήματα θα αφορούν σε προετοιμασία Πανελλαδικών εξετάσεων, οπότε θα δοθεί προτεραιότητα στην Γ΄ Λυκείου, μετά στην Β΄ και στην Α΄.
Επίσης θα σχηματισθούν τμήματα ξένων γλωσσών με προτεραιότητα τάξεις Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.
Ο Δήμος έχει παραχωρήσει αίθουσες σε Ανω Πεύκη και Λυκόβρυση και, αν υπάρξει ζήτηση, θα απευθυνθεί και στις σχολικές επιτροπές των δημοσίων σχολείων της περιοχής.
΄Οσοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να το δηλώσουν το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου στο σάιτ της ΔΕΣΕΠ (desep.gr) - Koινωνικό Φροντιστήριο - Επικοινωνία αναφέροντας ειδικότητα και πόσες ώρες εβδομαδιαίως μπορούν να διαθέσουν. Επίσης μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 6945-296861 κα Ειρήνη Αντωνίου
Με βάση την προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών θα αναζητηθούν οι μαθητές και θα εκπονηθεί πρόγραμμα, έτσι ώστε να αρχίσει η λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου τον Σεπτέμβριο.
                                           _________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: