1 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της πρώτης ημέρας της διεθνούς συνάντησης των Αθηνών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της διεθνούς συνάντησης που οργανώνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με θέμα το Χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ενώ διεξήχθη γόνιμη συζήτηση με το κοινό.
Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε με χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση επί του θέματος ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης.
Στη συνέχεια ακολούθησαν στο βήμα σύμφωνα με το πρόγραμμα οι:
Η Monia Benini (Per Il Bene Comune), από την Ιταλία με θέμα το χρέος.
Ο François Asselineau του UPR της Γαλλίας με θέμα το ποίος θέλησε το ευρώ και γιατί;
Ακολούθησε ο καθηγητής Antonino Galloni από την Ιταλία με θέμα το ποιος πρόδωσε την ιταλική οικονομία. Και ο πρώτος κύκλος τοποθετήσεων έκλεισε με τον Francesco Ruggieri     του EPIC, από την Ιταλία επίσης, με θέμα τη Νομισματική κυριαρχία.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και μετά από ένα σύντομο διάλλειμα για μεσημεριανό φαγητό ακολούθησε ο δεύτερος προγραμματισμένος κύκλος τοποθετήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Στην αρχή πήρε το λόγο ο  Jacques Nikonoff από το κίνημα MPEP της Γαλλίας με θέμα τη μονομερή έξοδο της Γαλλίας  από το ευρώ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Marco Balestra από το κίνημα Eurotruffa της Ιταλίας με θέμα της τοποθέτησής του, η Ιταλία στο ευρώ, η ιστορία μιας καταστροφής.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Giacomo Bracci του κινήματος EPIC της Ιταλίας στην οποία παρουσίασε συνοπτικά την ΜΜΤ (σύγχρονη θεωρία χρήματος).
Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση μέσω skype του Karlo Sibilia  από το Movimento 5 Stelle του Μπέππε Γκρίλλο, οποίος ανέπτυξε το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ιταλία.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας έκλεισαν με ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις από τους ομιλητές, ενώ διεφάνει καθαρά η πρόθεση από όλους τους συμμετέχοντες η συνάντηση αυτή της Αθήνας να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια διεθνούς συντονισμού όλων των κινημάτων που έχουν θέσει σαν σκοπό τον αγώνα των λαών για ανατροπή της δικτατορίας των αγορών και των μηχανισμών που αυτή έχει εγκαθιδρύσει, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.  
Σήμερα Κυριακή θα συνεχιστούν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης σύμφωνα με το πρόγραμμα με εκπροσώπους κινημάτων και πολιτικών φορέων από την Ισλανδία, την Φινλανδία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Ρουμανία, ενώ τις εργασίες της διήμερης συνάντησης θα κλείσει ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνάντησης.

Αθήνα 1η Δεκέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: