Το έτος 1975 ήμουν νεαρός γεμάτος όρεξη για δουλειά και προκοπή , βλέπετε εκείνα τα δύσκολα χρόνια θέλαμε να κάνουμε κάτι όπως θέλουν όλα τα νιάτα του κόσμου. Αλλά στην χώρα αυτή με τις τόσες τραυματικές εμπειρίες , δεν  είχαμε και πολλές εναλλακτικές λύσεις για διέξοδο σε άλλη Ελλάδα για μια διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πάει ο τόπος μπροστά. Μόλις είχε τελειώσει μια δικτατορία που είχε αφήσει πικρή γεύση και οργή στον κόσμο για την ήττα του Ελληνισμού στην Κύπρο και τις απίστευτες διώξεις στο εσωτερικό.
Φυσικά υπήρχε ο Ανδρέας το φαινόμενο της πολιτικής που ξετρελαμένοι με τα συνθήματα όλοι εμείς ακολουθήσαμε για την δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Μόνο που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι ήταν ¨στημένο¨ από τους αιώνιους προστάτες που αυτή την φορά είχαν παραλάβει την σκυτάλη οι Αμερικάνοι. Είχαν φροντίσει οι δωσίλογοι της κατοχής στο όνομα της εθνικοφροσύνης να καταλάβουν την εξουσία και να την επεκτείνουν προσβλέποντας μόνο στην αύξηση των δικών τους περιουσιών εκδιώκοντας με μαζική μετανάστευση ένα παραγωγικό τμήμα του λαού μας. Αδιαφόρησαν πλήρως για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας θέτοντας τις σωστές βάσεις για αυτό.
Φυσικά και μορφωμένα εξαιρετικά μυαλά υπήρχαν και δημιουργικές προτάσεις υπήρξαν , αλλά ως συνήθως οι σκοπιμότητες και το στενά εννοούμενο συμφέρον απέτρεπαν κάθε καλή προσπάθεια. Το μεγαλύτερο έγκλημα έγινε από οικιστικής πλευράς με την περιβόητη αντιπαροχή του Καραμανλή η οποία κυριολεκτικά άλλαξε το πρόσωπο της Αθήνας και ταυτόχρονα δημιουργούσε κακέκτυπες αντιγραφές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή την ανομία την πληρώνουμε ήδη ακριβά εμείς ,τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας.
Ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια για ένα πανηγύρι πολυεθνικών εταιρειών με την ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων, που κάλλιστα θα μπορούσαμε  να είχαμε ξεκινήσει την αναμόρφωση  της χώρας. Βεβαίως διαφορετικά αντιλαμβάνονταν οι εθνικοί εργολάβοι  τα πράγματα και έτσι πραγματοποίησαν φιέστες αμφιβόλου περιεχομένου, αλλά εξαιρετικούς λογαριασμούς σε ασφαλείς χώρες όπως αυτοί νομίζουν.
Διαγούμισαν και διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και αφού συγκέντρωσαν και την οργή του κόσμου, άρχισαν να ανακαλύπτουν την κρυφή γοητεία των συνιστωσών ενός κόμματος  κάτι ανάλογο με τις ανοησίες του Πασοκ μιας άλλης εποχής. Η εποχή της απολύμανσης των καθαρμάτων νομίζουν ότι περνάει μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα θολό κομματικό τοπίο που μάλιστα κουνάει το δάχτυλο απειλητικά ότι όσοι θέλουν την δημιουργία εθνικού νομίσματος αλλά και να ξαναγίνουν αφέντες στον τόπο τους  και όχι νέοι μετακινούμενοι νομάδες της απελπισίας και αναλώσιμης μάζας είναι προδότες και ανθέλληνες. Αρεστοί πλέον στην τραπεζοκρατία είναι αυτοί που κύπτουν και επιδεικνύουν τα οπίσθια τους , με προκλητικό τρόπο και την αποδοχή οποιασδήποτε εντολής τους δοθεί. Η μάχη για την ελευθερία είναι σπουδαία υπόθεση και δεν χαρίζεται σε κανένα για να την  καπηλευθεί , είναι το όραμα του λαού για προκοπή και δημοκρατία , είναι καθαρά ελληνική υπόθεση.
GERMA       20/4/2012