25 Ιουλίου 2012


 ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΞΗΡΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσα και κρατάει χαμηλούς τόνους στην αποκάλυψη διαδικτυακών ιστότοπων ότι ο διορισθείς νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και νέος συνεργάτης του υπουργού Δένδια, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, είχε θητεύσει την περίοδο του 1968, επί "επαναστάσεως" όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν οι θιασώτες των πραξικοπηματιών, βασιλικός επίτροπος και ορισθείς εισαγγελέας έκτακτου στρατοδικείου.


efimerida-makedonia-1περισσότερα...


efimerida-makedonia-3

Διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες ότι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη(τι επωνυμία κι αυτή)ο κ.Ανδρεουλάκος ούτε λίγο ούτε πολύ στην συγκεκριμένη δίκη έριξε στα μαλακά τους τότε κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, του κλιμακίου της "Δημοκρατικής Άμυνας" Θεσσαλονίκης.
(Για Δημοκρατική Άμυνα, εδώ
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=135102)

efimerida-makedonia-2

Είναι όμως έτσι; Όχι, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στα έγγραφα που παρουσιάζουμε. Ο τότε επίτροπος της Χούντας, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, εξήρε σε ένα κείμενο που θα το ζήλευε και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος(όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα της εποχής), το απριλιανό καθεστώς: "Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως..δημιούργησε δίκαιο...αναγνωρίστηκε σε εσωτερικό και εξωτερικό..."κλπ, κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε και να διαβάσει και ο κ.Δένδιας στα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε.
Ο καθένας σε αυτό το τόπο έχει γράψει την ιστορία του. Και ο κ.Ανδρεουλάκος τη δική του. Η επιλογή στο πόστο αυτό, ήταν το λιγότερο ατυχής. Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ερευνούν. Και των διοικούντων να διοικούν. Και ο νοών νοείτο...
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια: