24 Ιουλίου 2012


Η CSU υπέρ "σταδιακής επαναφοράς" της δραχμής


Συγκεκριμένα βήματα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του προς τη Welt της Κυριακής.
Ο γγ. της CSU Alexander Dobrindt προτείνει μια σταδιακή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να αρχίσει από τώρα να πληρώνει τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις και...
άλλες δαπάνες σε δραχμές», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
O χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός θεωρεί αυτόν τον «ήπιο δρόμο» επιστροφής στο παλιό νόμισμα καλύτερο από μια σκληρή τομή. «Η δραχμή ως παράλληλο νόμισμα θα έδινε την ευκαιρία να επέλθει οικονομική ανάπτυξη», λέει χαρακτηριστικά ο Ντόμπριντ .
http://www.toxwni.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1148.jpeg«Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια», τονίζει ο γγ. της CSU και προσθέτει: «Μία χώρα που δεν επιθυμεί ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τους όρους, πρέπει να αναζητήσει τις ευκαιρίες της έξω από το ευρώ. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν χάρτη πορείας για την Ελλάδα. Αυτός θα πρέπει να ρυθμίσει την έξοδο από την ΟΝΕ. Εάν η Ελλάδα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιστροφής στην ευρωζώνη».
Ο κ. Ντόμπριντ ζητά μάλιστα από την Κομισιόν να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη μείωση του μεγέθους της ευρωζώνης.
Deutsche Welle
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/07/csu.html
 το χωνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: