14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Όλι Ρεν μίλησε. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει περαιτέρω τους μισθούς

Ο Όλι Ρεν μίλησε. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει περαιτέρω τους μισθούς
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή από την απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο ευρωπαίους Επίτροπος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν. «Δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», επαναλαμβάνει ο Γ. Στουρνάρας.
Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου, και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!
Για την ακρίβεια η κυβέρνηση δεσμεύεται να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τον κατώτατο μισθό το 2014, με στόχο να γίνει αποτελεσματικότερος στην αύξηση της ανεργίας και καλύτερος στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας...
Πιο συγκεκριμένα σε κοινή απάντησή του ο κ. Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο επίτροπος με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».
«Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα» δηλώνει ο Ν. Χουντής. Και επισημαίνει ότι η μείωση του κατώτατου μισθού μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι.
Να μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (Όλι Ρέν, Πολ Τόμσεν και Γιοργκ Άσμουσεν) σε σχετική προφορική μου ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27/3/2012, (http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=1761) ρητά απάντησαν ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: