18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Ο Γκαουλάϊτερ Φούχτελ και οι δήμαρχοι που έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή
Και ο πιο αφελής έχει πλέον αντιληφθεί ότι ο κ. Σαμαράς και οι ευρωπαϊστές-σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση-ομοϊδεάτες του δεν δίνουν δεκάρα για τη χώρα μας και τον λαό της.
Το νου τον έχουν μόνο στα τιμαλφή του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να τα δώσουν ως προίκα στους ισχυρούς της ΕΕ., στους οποίους είναι αναγκαία γιατί πλέον η κατάσταση των Γερμανικών κρατιδίων και δήμων είναι σε άθλιο χάλι. Έτσι, καταχρεωμένα κρατίδια και δήμοι προσπαθούν να βάλουν χέρι στους δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδας ώστε να αυξήσουν το ενεργητικό τους απέναντι στις δανείστριες τράπεζες και να συνεχίσουν να δανειοδοτούνται.
Σύμφωνα με τον πίνακα υπερχρέωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρείχε στη δημοσιότητα ο κ. Όλι Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά δανεισμού εμφανίζουν η Ιταλία και η Ολλανδία με 8,6%, η Γαλλία με 8,4%, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%, η Φινλανδία με 6,5% και η Γερμανία με 5,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά από την άλλη, παρουσιάζουν η Μάλτα με 0,1%, η Ελλάδα με 0,9%, η Βουλγαρία με 1,3%, η Λιθουανία με 1,8%, η Κύπρος και η Σλοβενία με 1,9%, κλπ.
Τα δεδομένα αυτά δεν πρέπει να ξαφνιάζουν. Η ομοσπονδιακή δομή των χωρών μελών, αλλά και οι εκτεταμένοι ΟΤΑ σε άλλες χώρες-μέλη χρησιμοποιήθηκαν ευρέως ως σκουπιδοτενεκές χρέους προκειμένου το κεντρικό κράτος να εμφανίζει σχετικά χαμηλό ποσοστό δημόσιου χρέους και μικρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα. Με τον τρόπο αυτό προστάτευσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα ώστε να συνεχίσουν να δανείζονται και να μη βρίσκονται στη θέση της Ελλάδας. Για να συνεχίσουν το ίδιο βιολί θα πρέπει οι υπερχρεωμένοι ΟΤΑ της Βορείου Ευρώπης να βρουν πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία για να συνεχίσουν να αντλούν δάνεια με ενέχυρο όπως απαιτούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης.
Σε βάρος ποιανού θα αποκτήσουν αυτά τα πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία; Σε βάρος, φυσικά, των ελληνικών ΟΤΑ. Να τι κάνει έκνομα και εξωθεσμικά ο κ. Φούχτελ στην Ελλάδα, που περιδιαβαίνει ραχούλες και νησιά και συναντιέται με Δημάρχους.
Ασφαλώς καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη γραμμή των «συνεργαζομένων» είναι και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης, ο οποίος, με την άλλη ιδιότητά του-του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών- έχει σπεύσει ήδη από τον Απρίλιο 2012 να  «αδελφοποιηθεί» με τον Ιατρικό Σύλλογο του Βερολίνου, με σκοπό τη διευκόλυνση Ελλήνων ιατρών να μεταναστεύσουν στη Γερμανία “που τόσο τους έχει ανάγκη”.
Πρωτοπόρος λοιπόν, στη συνεργασία με Γερμανούς, ο "αδελφοποιτός" τους, κ. Πατούλης!
ΟΧΙ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΕΠΑΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Αυτή είναι η λίστα των ''καλών'' Ελλήνων δημάρχων που έγιναν οι συνομιλητές του χερ Φούχτελ:

δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς, 
δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου, 
δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, 
δήμαρχος Νάξου  Εμμανουήλ Μαργαρίτης, 
δήμαρχος Λάρισας  Κώστας Τζανακούλης, 
δήμαρχος Περιστερίου  Ανδρέας Παχατουρίδης, 
δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, 
δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας, 
δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης, 
δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, 
δήμαρχος Κέρκυρας  Ιωάννης Τρεπεκλής, 
δήμαρχος Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας. 

Επίσης,
Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, 
Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, 
Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,  
Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,  
Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, 
Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, 
Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων, 
Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, 
Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,  
Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και  
Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: