25 Ιουνίου 2012

Η ΔΕΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε μα τα χαράτσια μένουν. Μήπως έχετε να πείτε κάτι νέοι μας συγκυβερνήτες για το μείζον θέμα των χαρατσιών; Γιατί εσείς μπορεί να είστε απασχολημένοι με τα διαδικαστικά της νέας συγκυβέρνησης αλλά οι αποφάσεις που είχατε πάρει εξακολουθούν και φέρνουν σε απόγνωση τα Ελληνικά νοικοκυριά. Νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις που...
χρεοκοπήσατε και τώρα μένουν χωρίς ρεύμα (το κοινωνικό αγαθό), η ΔΕΗ δεν περιμένει να ορκιστούν κυβερνήσεις, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Ζερβός με αθόρυβο τρόπο συνεχίζει το έργο του τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος.

Η ΔΕΗ απαιτεί την πληρωμή των χαρατσιών για να δώσει ρεύμα στους πρώην πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER. Μάλιστα απαιτείται η πληρωμή του συνόλου των χαρατσιών, χωρίς καμία διευκόλυνση δόσεων. Στην Άνδρο η τοπική υπηρεσία της ΔΕΗ, με υπερβάλλοντα ζήλο, ξεκίνησε τις διακοπές ηλεκτροδότησης πριν τη λήξη της προθεσμίας (24/6/2012) που έχουν θέσει. Έτσι ξαμολήθηκαν μέρες πριν και κόβουν το ρεύμα σε σπίτια αλλά και σε μικροεπιχειρήσεις. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά συνάντησαν την παγερή αδιαλλαξία της ΔΕΗ που κρύβεται πίσω από εγκύκλιους και νόμους. Δεν είναι κατανοητό για ποιό λόγο η ΔΕΗ προχωράει σε διακοπή της παροχής του ρεύματος, ενώ η διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ.

ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ”

Χιλιάδες άνθρωποι πίστεψαν τις διακηρύξεις των κυβερνήσεων της Ε.Ε. και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για φτηνό ρεύμα από ιδιώτες προμηθευτές. Συνδέθηκαν με αυτούς και τους κατέβαλλαν εκατομμύρια ΕΥΡΩ ρεύμα+χαράτσια.
Οι ιδιώτες πάροχοι “πτώχευσαν” μέσα σε ένα εξάμηνο, αφού έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία, αφήνοντας τους πελάτες τους χωρίς ρεύμα. Τα ΕΥΡΩ από το ρεύμα και το χαράτσι βρίσκονται τώρα στους λογαριασμούς των μετόχων των ιδιωτικών πάροχων ρεύματος.
Μετά τα αποτελέσματα της “απελευθέρωσης” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ ανέλαβε να εξυπηρετήσει, με το αζημίωτο, τους πολίτες τροφοδοτώντας τους με ρεύμα. Φυσικά οι κυβερνήσεις που κάλυψαν με νόμους όλο αυτό το κόλπο, “ένιψαν τας χείρας τους”.
Χιλιάδες συμπολίτες βρίσκονται τώρα να χρωστάνε στην ΔΕΗ και στην εφορία, εξαιτίας της κομπίνας του «ιδιωτικού ρεύματος».
Σαν να μην έφτανε όλο αυτό η ΔΕΗ απαιτεί την πλήρη εξόφληση των λογαριασμών και του συνόλου του χαρατσιού μέχρι τις 24/6, αλλιώς κόβει το ρεύμα.
Ζητάει μάλιστα και βεβαίωση από ΔΟΥ της πληρωμής του συνόλου του χαρατσιού.
Όσοι προσπάθησαν να διακανονίσουν το χαράτσι, βρέθηκαν μπροστά στην άρνηση των ΔΟΥ για διακανονισμό, αφού αυτό δεν το επιτρέπει ο νόμος και αφού δεν έχει πάει ποτέ η εγκύκλιος για την μεταφορά του χαρατσιού στις ΔΟΥ.
Πηγή: Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας – Πικερμίου ενάντια στα χαράτσια

Διαμαρτυρία για όρους της ΔΕΗ από την  καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ στον επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβό

ΕΚΠΟΙΖΩ
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε χτες η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ στον επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβό, σχετικά με την απαίτηση των υπηρεσιών της ΔΕΗ από τους πρώην πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, να προσκομίσουν βεβαίωση εξόφλησης του χαρατσιού ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από την Εφορία, προκειμένου να μπορέσουν να συνάψουν σύμβαση προμήθειας. Με την επιστολή ζητείται να μην μπαίνει αυτός ο όρος για τη σύναψη σύμβασης.
Σύμφωνα με την επιστολή, οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΚΠΟΙΖΩ για το θέμα αναφέρουν ότι «σε αρκετές περιπτώσεις οι κατά τόπους ΔΟΥ κωλυσιεργούν στην έκδοση βεβαιώσεων».
Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει: «Δεδομένου ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει τις οφειλές για το χαράτσι στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τις έχει πιστώσει από τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ η διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του τέλους έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο η ΔΕΗ απαιτεί από τους ήδη ταλαιπωρημένους πελάτες των παραπάνω εταιρειών να υποβάλλονται σε νέα ταλαιπωρία, προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες από την ίδια».

Πηγή: Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Πολυδρόσου – Παραδείσου
http://laikiepitropiandros.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: