15 Ιουνίου 2012


Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ισπανίας και Ουγκάντας για το Μνημόνιο!

 
 
Κι ενώ το φαινομενικά αθώο sms του Μαριάνο Ραχόι, στον υπουργό Οικονομικών της χώρας του,  την ώρα που ο τελευταίος, διαπραγματευόταν το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τις Ισπανικές τράπεζες με τους Ευρωπαίους εταίρους, είχε προφανή σκοπό να παρουσιάσει στην ισπανική κοινή γνώμη σαν εθνικό θρίαμβο την προσφυγή της χώρας σε διεθνή βοήθεια, η Ουγκάντα αντέδρασε!


«Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα» ήταν το μήνυμα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo . Η Ουγκάντα έδωσε τη δική της απάντηση στον Ισπανό πρωθυπουργό και μάλιστα ο συνεργάτης της πρεσβείας της Ουγκάντα στην Μαδρίτη, Σαντιάγκο Χιμένεθ, έγραψε στο twitter «Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Μειώσαμε τον πληθωρισμό από 25% στο 18% και δεν ζητήσαμε κανένα δάνειο»


Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ισπανοί μέσω Twitter, άσκησαν σκληρή κριτική στον Ραχόι ζητώντας του να δείξει περισσότερο σεβασμό προς την Αφρικανική χώρα. Δριμεία κριτική όμως δέχτηκε και από την ισπανική εφημερίδα El Mundo η οποία παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία των δύο χωρών που αποδεικνύουν ότι η Ουγκάντα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ισπανία...

 protothema

1 σχόλιο:

ΜΑΡΘΑ είπε...

ΑΘΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟ.ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ,ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.