5 Οκτωβρίου 2011

Η μέρα μας θα 'ρθει..

Άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτών και ρεπόρτερ από ΜΑΤ στη σημερινή πορεία - Μήνυση από την ΕΦΕ ( Αναδημοσίευση από Κατάληψη ΕΣΗΕΑ )

Φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
21:15 Συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίσκονται φωτορεπόρτερ και ρεπόρτερ αντιμέτωποι με αστυνομικούς, οι οποίοι αρνούνται να τους ανοίξουν την πόρτα. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να προσέλθει ο εισαγγελέας υπηρεσίας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση, το οποίο οι αστυνομικοί αρνούνται με προφανή διάθεση κωλυσιεργίας, υποδεικνύοντας το Α/Τ Κυψέλης ως αρμόδιο να δεχτεί την κατάθεση μήνυσης.
Τα αστυνομικά ανδρείκελα της χούντας του ΠΑΣΟΚ έκαναν πάλι τη δουλειά τους. Στη σημερινή μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα ξυλοκόπησαν άγρια διαδηλωτές, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους, ενώ απο το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πορεία.

Μάλιστα, όπως φαίνεται πασίδηλα στη φωτογραφία, δύο συναδέλφισσες φωτορεπόρτερ δέχτηκαν ευθεία χτυπήματα στο πρόσωπο, με συνέπεια να τραυματιστούν. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία διακρίνεται η συνάδελφος Τατιάνα Μπόλαρη να δέχεται γροθιά στο πρόσωπο, ενώ γύρω της βρίσκονται και άλλοι συνάδελφοι που κάλυπταν τα γεγονότα. Τη φωτογραφία πρόλαβε και τράβηξε ο συνάδελφος Γιάννης Μπεχράκης.

Οι αφιονισμένοι ματατζήδες χτύπησαν έναν ακόμη δημοσιογράφο, προφανέστατα για να μην υπάρχουν μαρτυρίες της αγριότητας, φθάνοντας στο σημείο ακόμη και να σπρώξουν διαδηλωτή απο τις σκάλες στο πάνω μέρος του Συντάγματος! Επίσης, για ακόμη μία φορά έριξαν χημικά μέσα στο σταθμό του Μετρό, όπως είχε γίνει και στις μεγάλες κινητοποιήσεις της 28ης και 29ης Ιούνη στο Σύνταγμα.

Είναι προφανές πως, απ' τη στιγμή που οι παραδοσιακοί μηχανισμοί εκμαίευσης της συναίνεσης έχουν καταρρεύσει μπροστά στον όγκο της επίθεσης στο σώμα της κοινωνίας, το μόνο που απομένει στην κυριαρχία είναι η μπότα της αστυνομικής καταστολής και η διάχυση του φόβου.

Αντιγράφοντας τα λόγια του αγωνιστή της ιρλανδικής αντίστασης Μπόμπυ Σαντς: “Η μέρα μας θα 'ρθει..”

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καλεί κόσμο για συμπαράσταση, σήμερα τις 20.30 στο στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου και πρόκειται να καταθέσει μήνυση για τον ξυλοδαρμό των φωτορεπόρτερ κατα τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων.
ΠΗΓΗ : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/10/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: