3 Οκτωβρίου 2011

Παρακαταθήκη Κερατέας: Η Ανατολική Αττική ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

 Του Κώστα Τουλγαρίδη
Διογκώνεται καθημερινά το ρεύμα ανυπακοής και αγώνα ενάντια στα ληστρικά για το λαό χάρατσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και τροικά και συνολικά ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.
Την Κυριακή 2/10 έγινε μαζική συγκέντρωση με πάνω από 200 άτομα στην κεντρική πλατεία της Κερατέας όπου δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και αποφάσισαν την οργάνωση τους και την ενημέρωση όλης της πόλης.  Το ψήφισμα τους αναφέρει:

»Μπορούμε, όπως μπόρεσε η Κερατέα να διώξει τα ΜΑΤ και έδωσε ένα παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Μπορούμε να μην πληρώσει κανένας μας, όλη η πόλη της Κερατέας. Τι θα κάνουν;

Θα κόψουν το ρεύμα σε όλη την πόλη; Την πόλη σύμβολο που φιλοξενεί τη ΔΕΗ.

Δεν μπορούν, δεν θα τολμήσουν.

Εμείς μπορούμε.»
 Μίλησαν ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής που βρισκόταν στην πόλη, η Παγώνα Στόμη, πολίτης της Κερατέας από την επιτροπή αγώνα, εκπρόσωπος από το σύλλογο δασκάλων και πολλοί συμμετέχοντες δίνοντας στη συγκέντρωση χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης. Η συγκέντρωση είναι η 2η που γίνεται από την πρωτοβουλία κατοίκων η οποία συγκροτήθηκε πριν μια εβδομάδα στην πρώτη συγκέντρωση. Νέο ραντεβού των αγωνιστών της Κερατέας την Τετάρτη 5/10 στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο.
Σωματεία εργαζομένων της περιοχής και η λαϊκή συνέλευση της Παλλήνης – Γέρακα έχουν πάρει αποφάσεις ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών και παίρνουν το ένα μετά το άλλο αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Απόφαση έχουν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Παιανίας και Σαρωνικού, η Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου» και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.
Την Τετάρτη 28/10 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Παιανίας ύστερα από το κάλεσμα των εργαζομένων στο Δήμο, με πολύ μαζική συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων πολιτών όπου οι συγκεντρωμένοι έκαψαν τα ειδοποιητήρια για τα χαράτσια. Συνεχίζουν την κοινή τους δράση με συζήτηση για την Παιδεία την Τετάρτη 5/10 στις 7μμ στο Μουσείο Βορρέ, με πρωτοβουλία των διδασκόντων και του συλλόγου γονέων του 2ου Λυκείου Γλυκών Νερών.
Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Λαύριο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, το οποίο καλεί τους Λαυριώτες να καταθέτουν τα ειδοποιητήρια στο Εργατικό Κέντρο.
Την Παρασκευή 30/9 έγιναν παρεμβάσεις και ενημέρωση των πολιτών, από το πρωί, στις εφορίες της Παλλήνης και του Κορωπίου με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης Παλλήνης, της Ε΄ ΕΛΜΕ, του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» και εργαζόμενων στις δύο εφορίες.
Την Παρασκευή 7/10 σχεδιάζεται από το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Σαρωνικού και τα σωματεία εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συγκέντρωση στις 7.30 μπροστά στο Δημαρχείο Σαρωνικού όπου θα καλεστούν όλοι από την ευρύτερη περιοχή να κάψουν τα ειδοποιητήρια.
 Το ρεύμα της κοινωνικής ανυπακοής μεγαλώνει καθημερινά και αυτό εξηγεί γιατί φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει ζοριστεί και έδωσε παράταση για την πληρωμή του κεφαλικού φόρου μέχρι της 12/10, καθώς σύμφωνα με διαρροές, μέχρι τώρα ανταποκρίθηκαν λιγότερο από 25% των φορολογουμένων!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η οργή και η αποφασιστικότητα που εκφράζεται σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες στρέφεται όχι μόνο ενάντια στα χαράτσια αλλά και στη συνολική αντίθεση και τη διάθεση ανατροπής της πολιτικής των Μνημονίων αλλά και αυτών που τα σχεδιάζουν, τα εφαρμόζουν και τα στηρίζουν (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, μεγαλοεργοδότες και καναλάρχες).
Επίσης παίρνει μορφή επιδημίας η εξάπλωση και σε άλλες περιοχες της Αν. Αττικής ανάλογων πρωτοβουλιών αλλά και η αυτοοργάνωψση του κόσμου και η προετοιμασία για να αντιμετωπίσουν το κόψιμο του ρεύματος όπου τολμήσουν να το επιχειρήσουν.
ΠΗΓΗ : Βαθύ Κόκκινο

ΣΧΕΤΙΚΟ : Μήνυμα Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: