11 Οκτωβρίου 2013

Ερυθρός Σταυρός: 43 εκατ. Ευρωπαίοι χωρίς επαρκή τροφή λόγω κρίσης

Ερυθρός Σταυρός: 43 εκατ. Ευρωπαίοι χωρίς επαρκή τροφή λόγω κρίσης

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 60 χρόνων η Ευρώπη
[Πηγή: naftemporiki.gr, 10/10/2013]
Κατά την αναφορά, περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το κέντρο της Μαδρίτης.
Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει αφήσει 43 εκατομμύρια πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ και έξι δεκαετίες», τόνισε ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κατά την παρουσίαση αναφοράς στη Γενεύη σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης.
Κατά την αναφορά, περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν στις χώρες που προσπαθούν να ανακάμψουν οικονομικά.
Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία από 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, διαπίστωσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπων που ζητούν τη συνδρομή του.
Σύμφωνα με την αναφορά, χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατ. ανθρώπους, έναν αριθμό ο οποίος είναι κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.
«Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο Γκελέτα.
Ο Ερυθρός Σταυρός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η φτώχεια δεν πλήττει μόνον χώρες όπως η Λετονία —όπου η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια— αλλά και πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: