18 Οκτωβρίου 2013

Προβολή της ταινίας "Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι" ("The Wind Shakes the Barley") την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου


Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  

Αυτή την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται η ταινία "Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι" ("The Wind Shakes the Barley") σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς.

Ένα πολιτικό δράμα, βραβευμένο με το Χρυσό Φοίνικα των Καννών, για το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας με φόντο την Ιρλανδία του 1920.

Η ταινία του γνωστού Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς αναφέρεται στον Ιρλανδικό Αγώνα για ανεξαρτησία της περιόδου 1919-1921 και τον εμφύλιο που ακολούθησε ως την δημιουργία του Ελεύθερου Ιρλανδικού Κράτους.

Το The Wind Shakes the Barley (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος) πήρε το όνομά του από την ομώνυμη πατριωτική «φολκ» μπαλάντα του 19ου αιώνα του ποιητή Ρόμπερτ Ντούϊτ Τζόϋς και υιοθετήθηκε από τους αντάρτες του IRA στην διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα. Το σενάριο βασίσθηκε σε κλασσικά απομνημονεύματα ηρώων του IRA της περιόδου 1916-1923. 


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: