7 Οκτωβρίου 2013

Ο Δ. Καζάκης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Μονόδρομος η Ανατροπή»

Ο Δ. Καζάκης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Μονόδρομος η Ανατροπή»
«Μολών Λαβέ κ. Σαμαρά», απάντησε ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης στη σημερινή δήλωση του «φερόμενου ως πρωθυπουργού» που ζήτησε «να αντιμετωπιστεί, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, και το άλλο άκρο που υποστηρίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ»!
Στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου Ιανός, όπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, η παρουσίαση του βιβλίου του, «Μονόδρομος η ανατροπή» (εκδόσεις Το ΧΩΝΙ), ο Δημήτρης Καζάκης τόνισε: «Αυτό που έχω να πω για τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας, τον δωσίλογο Αντώνη Σαμαρά είναι, Μολών Λαβέ κ. Σαμαρά. Όμως, όταν θα έρθουν, αν έρθουν, δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν φασιστικές συμμορίες, αλλά οργανωμένες δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως, αν και έχουν προσπαθήσει να διχάσουν τον λαό, οι Ελληνες δεν έχουν πέσει στην παγίδα. Εχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη συνοχή τους, γεγονός απαραίτητο για τη διατήρηση της ενότητας του λαού. Ενότητα, η οποία και είναι σημαντική για να οικοδομήσει ο λαός τη δική του νομιμότητα, ώστε να φέρει τα παιδιά του πίσω, αλλά και να σταματήσει τη γενοκτονία που συντελείται.
Επίσης, για το βιβλίο μίλησε ο γνωστός ηθοποιός, συνθέτης, τραγουδιστής, Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος –αφού τόνισε ότι βασική ιδιότητα με την οποία μιλά είναι αυτή του πολίτη- υπογράμμισε πως, μέσα από τον απλό αλλά μεστό λόγο του Δημήτρη Καζάκη, ενημερώθηκε με τρόπο εμπεριστατωμένο για το τι συνέβαινε στην χρεοκοπία του 1932, αλλά και τη σύνδεσή της με το σήμερα. Ο ίδιος τόνισε πως συστήνει ανεπιφύλακτα στον κόσμο να διαβάσει το βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη, καθώς όπως εξήγησε «ιδεολογικά πιστεύω και εγώ στην ανατροπή της κυβερνητικής "μούφας" που βιώνουμε σήμερα».
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο διδάκτωρ εργατικού δικαίου και βουλευτής περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Μητρόπουλος, που μίλησε για την πρωτοποριακή γραφή του βιβλίου, την ακριβή και εικονομετρική, η οποία και ταυτίζεται με τον αψεγάδιαστο προφορικό λόγο του Δημήτρη Καζάκη, «του καλύτερου ερευνητή του Δημόσιου Χρέους από το 1924 έως και σήμερα». Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως ο Δημήτρης Καζάκης, μέσα από τα άρθρα του Στο ΧΩΝΙ, απογυμνώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας και παρουσιάζει την ωμή αλήθεια σε όλους τους Ελληνες.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο Δημήτρης Καζάκης, στο βιβλίο του, αποδομεί με επιχειρήματα και στοιχεία όλα όσα μας λένε οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών περί μονοδρόμων (του ευρώ, της αποπληρωμής του επαχθούς, απεχθούς και επονείδιστου χρέους κ.ο.κ.) και αποδεικνύει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: Μονόδρομός (μας) είναι η ανατροπή (τους).
Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο βουλευτής β' περιφέρειας Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα από το κοινό και κατέληξε με τον Δημήτρη Καζάκη να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του.
[ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Στο ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 06/10/2013]
«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ Το ΧΩΝΙ)
Το καινούριο βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη, «Μονόδρομος η ανατροπή», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Το ΧΩΝΙ: Η πραγματικότητα πίσω από τις διπλές εκλογές του 2012, τα στοιχεία της οικονομίας που δεν μας λένε, η ιστορία όπως καταγράφεται με την επιστημονική και πολιτική ματιά του Δημήτρη Καζάκη. Ολα τα άρθρα του Δημήτρη Καζάκη, που δημοσιεύθηκαν στη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, όπου ο γνωστός οικονομολόγος αρθρογραφεί κάθε Κυριακή.
«Ποια είναι η αλήθεια: Η Ελλάδα και ο λαός της μπήκαν στον κλίβανο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή δεν επιτρέπεται στη χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα, όχι για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά για να διαφυλαχτεί η αρτιότητα του ευρώ. Οι Ελληνες είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Γιατί η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Τα υπερκέρδη των Ευρωπαίων τοκογλύφων, κομπιναδόρων και κερδοσκόπων με το ευρώ θα είναι το μεγαλειώδες μνημείο που θα σκεπάσει τα κόκαλα ενός ολόκληρου λαού και τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας»: απόσπασμα από άρθρο του Δημήτρη Καζάκη στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο.
Μαζί με το βιβλίο, και ΔΥΟ CD με την έκτακτη ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε. που έγραψε ιστορία στο τότε Ράδιο 9: «Ετσι χρεοκοπήσαμε το 1932: Ομοιότητες... πάμπολλες. Διαφορά... καμία». Ο Μάνος Κακλαμάνος κρατά το σχολικό βιβλίο και ο Δημήτρης Καζάκης επικαλείται τον Τύπο της εποχής. Ετσι αναλύουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 1932... Τι μαθαίνουμε στο σχολείο... Τι βγάζει η σύγκριση με το σήμερα... Αυτή την εκπομπή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

[Πηγή: το "ΧΩΝΙ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια: