2 Οκτωβρίου 2013

Δημήτρης Καζάκης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κάποιοι από τους βουλευτές της ΧΑ...

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κάποιοι από τους βουλευτές της ΧΑ...

Του Δημήτρη Καζάκη

Μόνο κάποιος σαν τον Σαμαρά με υπουργό δημόσιας τάξης τον Δένδια και συμβούλους τον Βορίδη, τον Λαζαρίδη, τον Κρανιδιώτη και Σία θα μπορούσε να στήσει μια τέτοια παράσταση ώστε ακόμη και μια καθαρά εγκληματική οργάνωση σαν την ΧΑ, να φαίνεται ως μια άδικα διωκόμενη πολιτική οργάνωση.
Τελικά τι πάνε να κάνουν; Να ξεπλύνουν τους συμμορίτες του Μιχαλολιάκου; Ή τρέμουν τις αποκαλύψεις των αρχισυμμοριτών μιας και όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι ΧΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κράτος και παρακράτος είναι όλοι μαζί μαλλιά κουβάρια.
Ίσως ο τρόμος τους μήπως και φανεί η διαπλοκή των ηγεσιών της συγκυβέρνησης και του μηχανισμού των «συμβούλων» και των παρατρεχάμενών τους με το παρακράτος και την ΧΑ, τελικά οδηγήσει σε απαλλαγή της συμμορίας του Μιχαλολιάκου.
Εκτός κι αν η απελπισία τους είναι τέτοια που προτιμούν να δουν μια κυβέρνηση ΧΑ από μια κοινωνική εξέγερση που θα τελείωνε με το καθεστώς μια κι έξω. Πάντως σε κάθε περίπτωση το καθεστώς βρίσκεται σε τέτοιο αδιέξοδο νομιμοποίησης, σε τέτοιο πανικό μπροστά στην ογκούμενη κοινωνική οργή, που είναι ικανό για τα πάντα.
Τώρα είναι η ώρα όλες οι αληθινά δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή του καθεστώτος να δημιουργήσουν έναν ριζικά αντίπαλο πόλο στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο». Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Να μην επιτρέψουμε αυτή την φορά μια επανάληψη του 1936, ή του 1967.
Για να δούμε. Έχουμε όλοι συνέλθει, ή ορισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στη νιρβάνα που δημιουργεί η χρόνια εξάρτηση από αντικαπιταλιστικά ή ταξικά βαρβιτουρικά της ιδεολογίας. Τι λέτε να προέχει σήμερα; Η διεκδίκηση της δημοκρατίας από τον ίδιο τον λαό, ή τα ιδεολογικά κολλήματα που διαχωρίζουν μπροστά στον κοινό εχθρό;
Είναι φανερό πια ότι ο Σαμαράς και η πολιτική συμμορία του επωάζει το αυγό του φιδιού. Τι θα κάνουμε εμείς; Θα το παίξουμε ανίδεοι όπως οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης που κρυμμένες στις ιδεολογικές προφάσεις τους κάνουν τεμενάδες στην «αυθεντία του κράτους δικαίου» της κυβερνώσας συμμορίας, ή θα αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν προκειμένου να οργανώσουμε την εξέγερση του απλού κόσμου, του λαού, ώστε να τους ανατρέψουμε πριν είναι πολύ αργά;
Εμείς είμαστε έτοιμοι. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε και ποιος άλλος είναι το ίδιο έτοιμος.
02/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: