9 Απριλίου 2013

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ: ΛΥΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ 'Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!

Νταβούτογλου για Κύπρο: Λύση τύπου Ανάν ή Διχοτόμηση!



ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ!

[Πηγή: iskra, 08/04/2013]
Αν οι ελληνοκύπριοι είχαν αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν το 2004 η σημερινή κρίση στην Κύπρο θα είχε αποφευχθεί τόνισε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επαναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς την απορριφθείσα "λύση" στο προσκήνιο.

Η λύση του Κυπριακού, παρά την οικονομική κρίση, πρέπει να προωθηθεί και η συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου με τους Τουρκοκύπριους θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς επανέλαβε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα", δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος υποστήριξε ότι η "ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο όραμα".

αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας, μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά", είπε ακόμα και σημείωσε ότι "δυστυχώς υιοθέτησαν μια πολιτική κλιμάκωσης της κρίσης και πολιτική να κλείσουν το δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ".

Ειδικά για τους φυσικούς πόρους του νησιού ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση για λάθος χειρισμό και υποστήριξε πως "με τη λύση του Κυπριακού, όλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειρηνικά".

"Εάν, όμως, μας λένε ότι ο νότος ανήκει σε εμάς και ο βορράς σε εσάς, τότε ας θέσουν το θέμα της λύσης των δύο κρατών. Κανείς δεν ωφελείται από την συσκότιση αυτού του θέματος", επανήλθε ο Α. Νταβούτογλου θέτοντας πάλι το θέμα της διχοτόμησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: