17 Απριλίου 2013

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Συμμορίες της Αντιπολίτευσης δολοφονούν για να πλήξουν την Επανάσταση!

[Πηγή: iskra, 17/04/2013]  
Η ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ!
Συμμορίες οπαδών της μεγαλοαστικής αντιπολίτευσης του Ενρίκε Καπρίλες, που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής (14/4), εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις κατά οπαδών του κυβερνητικού συνασπισμού,με συνέπεια να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και 61 να τραυματιστούν. Όπως ανέφερε η γενική εισαγγελέας του Καράκας Λουΐζα Ορτέγα Ντίας οι νεκροί προέρχονται από την εργατική τάξη, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι δράστες ήταν οπαδοί του Καπρίλες και τα θύματα υποστηρικτές του Ν. Μαδούρο, ενώ κατηγόρησε ευθέως την αντιπολίτευση για το κύμα βίας και τρομοκρατίας που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.
Ο Νίκολας  Μαδούρο δήλωσε πως «οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φασιστικές ορδές του Καπρίλες». Παράλληλα, κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι «προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα πραξικόπημα».
Ο Καπρίλες γνήσιος εκφραστής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης της Βενεζουέλας, κατηγόρησε ως υπεύθυνο τον Μαδούρο «καθώς η παράνομη κυβέρνησή του διέταξε τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και αρνείται να καταμετρηθούν οι ψήφοι», δικαιολογώντας έτσι την "αγανάκτηση" των δολοφονικών συμμοριών. Ταυτόχρονα, ο Ενρίκε Καπρίλες κάλεσε σε διάλογο για την επίλυση της "πολιτικής κρίσης", ακυρώνοντας την προγραμματισμένη διαδήλωση διαμαρτυρίας των οπαδών της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Καράκας.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Μαδούρο είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης. «Είναι σχεδιασμένη για αύριο διαδήλωση στο κέντρο του Καράκας, δεν θα την επιτρέψουμε, δεν θα πάρετε στο κέντρο του Καράκας για να το καλύψετε με αίμα και θάνατο», ανέφερε.
ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΩΜΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ!
Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το κατά πόσο ο Νίκολας Μαδούρο θα αναγνωριστεί ως ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί στη Βενεζουέλα γύρω από το ζήτημα της επανακαταμέτρησης των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
«Η εκτίμηση της στάσης μας απέναντι στο αποτέλεσμα πρέπει να γίνει, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν την έχω κάνει», σημείωσε ο κ. Κέρι ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν ερωτήθηκε για το θέμα.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει νέα καταμέτρηση», δήλωσε στους αμερικανούς βουλευτές ο Τζον Κέρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο προεδρικός υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, έχει ζητήσει νέα καταμέτρηση λόγω της μικρής ποσοστιαίας διαφοράς υπέρ του Νίκολας Μαδούρο, αλλά και λόγω, δήθεν, παρατυπιών τις οποίες καταγγέλλει στην εκλογική διαδικασία
ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επίθεση κατά της Ουάσινγκτον εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, την οποία κατηγόρησε πως «προετοιμάζει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι κρίνει «αναγκαία» την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Νικολάς Μαδούρο. Στην ίδια τη Βενεζουέλα η κατάσταση είναι έκρυθμη. Την Τρίτη, στη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
«Είμαι πεπεισμένος πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας ο Έβο Μοράλες, στενός σύμμαχος του Καράκας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να «δημιουργήσει αστάθεια» στη Βενεζουέλα για να «δικαιολογήσει στη συνέχεια μία επέμβασή της». 
«Απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του συντρόφου Μαδούρο και του επαναστατικού λαού του, εμείς προτιθέμεθα να υπερασπισθούμε τον λαό αυτό», ο οποίος «έχει στοιχηματίσει υπέρ των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών», τόνισε ο Μοράλες.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, που είναι ο πρώτος ιθαγενής Ινδιάνος που εκλέγεται επικεφαλής κράτους στην ήπειρο, έχει δηλώσει πως θα μεταβεί στο Καράκας για να παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Μαδούρο. Ο Μαδούρο αναμένεται να ορκιστεί στις 19 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: