20 Απριλίου 2013

Βίντεο: Ομιλία Δ. Καζάκη στην Κολωνία, 14 Απριλίου 2013

Ομιλία Δ. Καζάκη στην Κολωνία, 14 Απριλίου 2013 

Από το Ε.Πα.Μ. Κολωνίας
Με ιδιαίτερη χαρά και αγωνιστικό πνεύμα, βγαλμένο από άλλες εποχές, υποδέχτηκε η ομογένεια της Γερμανίας τον Γενικό Γραμματέα του Ε.ΠΑ.Μ. Καζάκη Δημήτριο στην Κολωνία. Ο Δ. Καζάκης, συνοδευόμενος από τον Δ. Κυπριώτη, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πυρήνα του Ε.ΠΑ.Μ. Κολωνίας ο οποίος οργάνωσε μια σειρά δραστηριοτήτων και επαφών του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στην Κολωνία καθώς και την ανοιχτή ομιλία -- συζήτηση του Δημήτρη Καζάκη με θέμα : Κρίση, Χρέος, Διέξοδος.

Η συνέχεια της περιοδείας αυτής ολοκληρώθηκε με την τριήμερη επίσκεψη του Δ. Καζάκη στην Γερμανία (για Πρώτη φορά από την εκλογή του ως Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.) και την ομιλία του σε επίσης πολυπληθές και ένθερμο ακροατήριο που αποτελούσαν Έλληνες από το πρόσφατο (των τελευταίων τριών ετών) κύμα μετανάστευσης που έπληξε την πατρίδα μας καθώς επίσης και συμπατριώτες μας που μετανάστευσαν στην Γερμανία σε παλαιότερες εποχές. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους συμπατριώτες μας της "δεύτερης γενιάς", τα παιδιά των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, κυρίως κατά τις δεκαετίες του '60 του '70 και του '80, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και τρέφουν μεγάλη αγάπη για την γενέτειρα των γονιών τους, την Ελλάδα, καθώς και αισθήματα πατριωτισμού και αλληλεγγύης για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Πρέπει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι οι συμπατριώτες μας κατέφθασαν στην Κολωνία για την ομιλία του Δ. Καζάκη από κάθε γωνιά της Γερμανίας, έχοντας διανύσει σε αρκετές περιπτώσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα απόσταση, τα οποία δεν στάθηκαν εμπόδιο, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Ντύσελντορφ, το Μπίλεφελντ το Φράιμπουργκ ακόμη και η μακρινή Δρέσδη! είναι ενδεικτικά κάποιες πόλεις από τις οποίες ταξίδευσαν οι συμπατριώτες μας στην Κολωνία.
Από την Γερμανία, τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. και κάθε Έλληνας πατριώτης της διασποράς στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα, δηλώνουμε ότι δεν χαρίζουμε σε κανέναν την χώρα μας και δίνουμε υπόσχεση να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τις ξένες δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Καλή Λευτεριά !

Ε.Πα.Μ. Κολωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: