24 Απριλίου 2013

Μέρκελ: Οριστικό τέλος για εθνική κυριαρχία και δημοσιονομική ελευθερία

Μέρκελ: Οριστικό τέλος για εθνική κυριαρχία και δημοσιονομική ελευθερία



Για όσους πιστεύουν ή για όσους παραμυθιάζονται από το καθεστώς,  ότι η κ. Μέρκελ θα γίνει δήθεν φιλεύσπλαχνη μετά τις γερμανικές εκλογές και γι΄ αυτό πρέπει τώρα να κάνουμε υπομονή μέχρι τότε, δεν έχουμε παρά να λάβουμε τα μηνύματα που εξέπεμψε η ίδια.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Deutsche Bank στο Βερολίνο, στην οποία συμμετείχε και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, η κ. Μέρκελ είπε: «Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους επί κάποιων πεδίων πολιτικής σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση χρέους και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών». Δηλαδή όχι μόνο φιλευσπλαχνία δεν πρόκειται να δείξει, αλλά στην ουσία  απαιτεί να παραδώσουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τις Εθνικές τους Κυριαρχίες στην Γερμανία.
Και το ακόμα χειρότερο, προς άρση κάθε αμφιβολίας, βγαίνει από τα ακόλουθα λόγια της:  «Μόλις εκτονωθεί η πίεση, όλοι λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.... Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι η Ευρώπη θα έχει τον τελευταίο λόγο σε κάποιους τομείς».  Τα λόγια αυτά στέλνουν το σαφές μήνυμα πως, ακόμα και να  ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στα παλιά, ούτε τα κράτη θα είναι ελεύθερα να ασκήσουν τη δική τους πολιτική. Η δημοσιονομική λιτότητα θα είναι πλέον μόνιμη και ετεροκατευθυνόμενη.
Ας τα έχουμε αυτά υπόψη μας, γιατί σε λίγο χρόνο το πολιτικό μας σύστημα θα προσπαθήσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας, προφανώς ευθυγραμμιζόμενο με τα παραγγέλματα της κ. Μέρκελ, η οποία αναμένεται φυσικά να επανεκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: