10 Ιουλίου 2013

ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
[Πηγή: iskra, 10/07/2013]
Το υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή ο Σαμαράς με τη συνδρομή του Παντελή Καψή, άντε και του Γιώργου Μουρούτη, θα διορίσει Εποπτικό Συμβούλιο. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα διορίσει Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της αδέκαστης, ακομμάτιστης και αντικειμενικής ΝΕΡΙΤ που θα διαδεχτεί την ΕΡΤ. Και αυτό το μεταβατικό λεγόμενο στάδιο θα διαρκέσει μέχρι ένα χρόνο -έτσι ορίζει το νομοσχέδιο που ψήφισε χτες επί της αρχής η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πρόκειται για το αίσχος του αίσχους -κι όμως το ψήφισαν. Ας τους προειδοποίησε ο καθηγητής Αλιβιζάτος, στο νομοθέτημα του οποίου υποτίθεται ότι βασίστηκαν, ότι αυτά τα μεταβατικά τους είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματικά. Τον έβαλε στη θέση του ο υπουργός επικρατείας Σταμάτης, εκ των ηθικών αυτουργών του μαύρου της ΕΡΤ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει ψήγμα αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιό του. Σιγά μη μας πει δηλαδή ο συνταγματολόγος, τον οποίο κατά τα άλλα επικαλούμαστε, τι είναι συνταγματικό και τι δεν είναι.
Έτσι ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τη ΝΕΡΙΤ τους, η οποία θα αρχίσει εντός των ημερών να μεταδίδει ντοκιμαντέρ και άλλα ωραία, από ιδιωτικό στούντιο. Και ετοιμαστείτε επίσης να δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα ποιους θα προσλάβουν, ποιοι δημοσιογράφοι θα δεχτούν να παίξουν σ' αυτό το σιχαμένο παιγνίδι που έχει πάνω από 2.500 απολυμένους από τη μια, ένα νομοθετικό και τηλεοπτικό τέρας από την άλλη, και τον Καψή στη μέση να νίπτει τας χείρας εν ονόματι του νόμου και του αστυνόμου. Να προσυπογράφει και να υπηρετεί αυτό το αίσχος -σα δεν ντρέπεται.
Αυτοί είναι το χειρότερο είδος, το πιο απεχθές, στο αντιδημοκρατικό παζάρι: Οι λεγόμενοι δημοκράτες, οι ένθερμοι υπασπιστές των Παπανδρέου, οι κεντροαριστεροί τρομάρα τους διαφημιστές της αλλαγής, οι ιέρακες του ΠΑΣΟΚ που έγιναν παπαγαλάκια του Σαμαρά και του ακροδεξιού του ξεσαλώματος. Από τον Ευάγγελο των μνημονίων μέχρι τον Παντελή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δικαιούνται όλοι τους τον έπαινο των απολυμένων και των οικογενειών τους. Γιατί χωρίς αυτούς ο Σαμαράς ούτε θα τολμούσε, ούτε θα μπορούσε, να χορεύει πάνω στο ρημαγμένο σώμα της ΕΡΤ και της δημοκρατίας.
Θα πρέπει όλους αυτούς τους εθελοντές του μαύρου και τους πρασινοφρουρούς του Σαμαρά να τους τιμήσει η πατρίς όταν έρθει η ώρα. Διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχε σωθεί…

*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: