11 Ιουλίου 2013

Γιώργος Δελαστίκ: Εκβιασμοί, κούρεμα της δόσης και... τριχοτόμησή της!

Εκβιασμοί, κούρεμα της δόσης και... τριχοτόμησή της!

του Γιώργου Δελαστίκ
[Πηγή: ΕΘΝΟΣ, 10/07/2013]
Σε Βατερλό για την κυβέρνηση Σαμαρά εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα πάρει τελικά ούτε τα... μισά (!) λεφτά από όσα υπολόγιζε. «Η επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να αποδεσμευθεί προς το τέλος Ιουλίου», είχε δηλώσει δημοσίως προ δύο εβδομάδων ο πάντα προσεκτικός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ε, λοιπόν, μέχρι τα τέλη Ιουλίου η κυβέρνηση Σαμαρά θα εισπράξει μόνο... 4 δισεκατομμύρια!
Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάρει άλλο 1,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και θα πρέπει να περάσουν τρεις μήνες και να φτάσουμε στον Οκτώβριο για να πάρει άλλο 1 δισ. μέχρι τα τέλη εκείνου του μήνα. Μια σειρά γεγονότα προκαλούν εντύπωση. Πρώτα πρώτα 4+1,8+1 μάς κάνουν 6,8 δισ. ευρώ και όχι 8,1. Τι έγιναν τα 1,3 δισ. που λείπουν; Απλούστατα, οι Ευρωπαίοι δεν θα τα δώσουν στον Στουρνάρα. Ελεγε συνειδητά ψέματα ο υπουργός Οικονομικών; Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν το πιστεύουμε. Φαίνεται ότι τον κορόιδεψαν κι αυτόν οι εταίροι του. Αλλα του είχαν υποσχεθεί και άλλα έκαναν. Ούτε φυσικά τον είχαν πληροφορήσει ότι θα κάνουν τη δόση... κομμάτια, δόση σε... δόσεις. Οι Γερμανοί όμως δικαίως θεωρούν την κυβέρνηση «αγκιστρωμένο ψάρι που δεν χρειάζεται δόλωμα», οπότε συμπεριφέρονται όπως θέλουν απέναντί της, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κανενός είδους αρνητικές συνέπειες. Αυτό συνάγεται και από την αλαζονική δήλωση του προέδρου του Eurogroup, του Ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε γιατί το συνολικό ποσό είναι 6,8 δισ. και όχι 8,1, απάντησε: «Εμείς βαδίσαμε βάσει των συμφωνηθέντων και αυτών που προβλέπει το πρόγραμμα».
Οχι μόνο δεν προσπάθησε να καλύψει κατά κάποιον έμμεσο τρόπο την αθέτηση των υποσχέσεων που είχαν δώσει στον Στουρνάρα, αλλά σχεδόν έβγαλε... ψεύτες τους Ελληνες πολιτικούς που πίστεψαν τους Ευρωπαίους δανειστές! Οι εταίροι της κυβέρνησης την εκβιάζουν πλέον ωμά. Συνέδεσαν κάθε... δόση της δόσης με πολύ συγκεκριμένους όρους, τους οποίους αν δεν εκπληρώσουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, δεν παίρνουν φράγκο! Ούτε καν τη δόση του Ιουλίου δεν θα πάρουν, για παράδειγμα, αν προηγουμένως δεν έχει περάσει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή έως τις 19 Ιουλίου το αργότερο το πολυνομοσχέδιο που αφορά το φορολογικό γδάρσιμο όλων των Ελλήνων, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων έναντι πινακίου φακής. Παράλληλα, για να πάρει ο Σαμαράς τα 4 δισ. του Ιουλίου πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάνει και τις πρώτες 4.000 και πλέον ανθρωποθυσίες Ελλήνων εργαζομένων ως τα τέλη του μήνα. Οπως συμφώνησαν οι «εκτελεστές» της κυβέρνησης και της τρόικας, σε δεκαπέντε μέρες πρέπει να έχουν θυσιαστεί 2.200 σχολικοί φύλακες και 2.000 εκπαιδευτικοί. Να ενταχθούν δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου για οκτώ μήνες σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» με μειωμένες αποδοχές και στη συνέχεια να απολυθούν. Νέο κύμα ανθρωποθυσιών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου - αυτή τη φορά θα είναι διπλάσια τα θύματα. Συγκεκριμένα θα είναι 8.750 αυτοί που θα εκτελεστούν εργασιακά, όπως αποφάσισαν οι αρχές κατοχής και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Θα μπουν σε διαθεσιμότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι 1.250 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτούς θα προστεθούν επιπλέον 2.000 εκπαιδευτικοί και άλλοι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα κριθούν «πλεονάζοντες» από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων που καταρτίζονται κατ' εντολήν των ξένων επικυρίαρχων, αλλά με σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά και του Βενιζέλου. 
Από όλους αυτούς ελάχιστοι θα επιβιώσουν εργασιακά για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί αθροίζονται σε 13.000 άτομα και για τα δύο κύματα, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει στο μνημόνιο με τους τροϊκανούς ότι φέτος και του χρόνου θα απολύσει τουλάχιστον 15.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα - 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και άλλες 11.000 το 2014. Αυτονόητο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτές τις 15.000 που θα απολυθούν θα προέρχονται από τις 13.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες. Παραμύθια είναι ότι σκοπεύουν να εντάξουν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου αυτούς που θα βγάλουν σε διαθεσιμότητα. Παραμύθια που στόχο έχουν να μετριάσουν τις αντιδράσεις τους με την ψευδαίσθηση ότι κάπου αλλού θα βολευτούν, έστω και σε χειρότερες συνθήκες ή με λιγότερες αποδοχές. Είναι προφανές υπό τις συνθήκες αυτές ότι θα είναι θερμή η υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι εργαζόμενοι Ελληνες την άλλη Πέμπτη, 18 Ιουλίου, στον υπουργό Οικονομικών του Τέταρτου Ράιχ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θα επισκεφθεί την πατρίδα μας για να επιθεωρήσει τα συντρίμμια που προκάλεσε η πολιτική της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: