10 Ιουλίου 2013

Ν.Υ. Τimes: «Η ελληνική λάθος συνταγή συνεχίζεται με εντολή τραπεζιτών»

Ν.Υ. Τimes: «Η ελληνική λάθος συνταγή συνεχίζεται με εντολή τραπεζιτών»




Το editorial της εφημερίδας «αφιερωμένο» στη χώρα μας

[Πηγή: LiFO, 10/07/2013]
Αφιερωμένο στην Ελλάδα και στην «λάθος συνταγή» είναι το editorial των Νew York Times, που γράφουν ότι η συμφωνία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα δεν είναι αιτία για γιορτή αλλά το αντίθετο.
«Η Ελλάδα είναι ήδη σε κρίσιμη κατάσταση και η συμφωνία της Δευτέρας θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Χρόνια λιτότητας και η κατάθλιψης έχουν δηλητηριάσει την ελληνική πολιτική, την ώρα που περισσότεροι από ένας στους τέσσερις των εργαζομένων της (και σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων ανθρώπων της) ψάχνουν για δουλειά», αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης γράφει, ότι παρότι οι ειδικοί λένε πως υπάρχει μικρή πιθανότητα οι περαιτέρω θυσίες να αναζωογονήσουν την ελληνική οικονομία και να κάνουν το χρέος βιώσιμο, οι δανειστές επιμένουν και ο Σαμαράς νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να το δεχτεί.
Αφού αναφέρει τα προβλήματα του δημόσιου τομέα, η εφημερίδα σημειώνει ότι το να ρίχνεις κι άλλους στην ανεργία τη στιγμή που το ποσοστό είναι 27%, αυτό δεν είναι μια πολλά υποσχόμενη πορεία προς την πραγματική μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα όταν γίνεται με εντολές των ξένων τραπεζιτών.
«Ο πιο συνεπής εκφραστής αυτής της απίθανης λιτότητας ως οικονομικής λύσης είναι η Μέρκελ που έχει εκλογές το Σεπτέμβριο και είναι απίθανο να αλλάξει η γραμμή της που είναι δημοφιλής στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Το ΔΝΤ έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η λιτότητα κάνει ζημιά στην ελληνική οικονομία, όμως αυτή η συνειδητοποίηση δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής καμιά αλλαγή πολιτικής και καμία ανακούφιση στον πόνο των Ελλήνων», καταλήγει το editorial.

Δεν υπάρχουν σχόλια: