30 Σεπτεμβρίου 2013

Μπόνους για τη συνταγογράφηση γενοσήμων στους Έλληνες γιατρούς

Μπόνους για τη συνταγογράφηση γενοσήμων στους Έλληνες γιατρούς

[Πηγή: TOTEKMIRIO.gr, 30/09/2013]
Με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα θα «θεραπεύεται» εφεξής ο έλληνας ασθενής , αφού ο έλεγχος και η ποιότητα των φαρμάκων αποτελούν πολυτέλεια στην Ελλάδα των πλεονασματικών  προϋπολογισμών.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Τρόικα έδωσαν χτες τα χέρια, προκειμένου να εκτοξευθεί στο 60 % η χορήγηση  γενοσήμων στη χώρα μας, ενώ  γιατροί- πωλητές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά  για το αν “πιάνουν τους στόχους” και οι αποτελεσματικοί “dealer” θα επιβραβεύονται με «νόμιμες» μίζες από το κράτος.
Η μνημονιακή  δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δις ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από τις συμφωνίες Κυβέρνησης και Τρόικας  κρύβεται ένας βρώμικός χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές –εταιρείες κολοσσούς παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.
Η  διείσδυση της TEVA στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου και οι καταγγελίες των Αμερικανών
Στα τέλη του 2012 το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 379 υπέρ, 230 κατά και 41 αποχές τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Ισραήλ σχετικά με «Αξιολόγηση και αποδοχή της συμμόρφωσης στα βιομηχανικά προϊόντα» (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products (ACAA) μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ψηφίσθηκε επίσης πρόσθετο πρωτόκολλο για τα φαρμακευτικά προϊόντα για ευκολότερη πρόσβαση του Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά με την εξάλειψη των τεχνικών εμποδίων που υπήρχαν μέχρι σήμερα.
Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Laima Andrikiene υποστήριξε ότι «μόλις τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία που προβλέπει την αμοιβαία αναγνώριση των κανονιστικών διατάξεων  και της επαλήθευσης των διαδικασιών για τα φαρμακευτικά προϊόντα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ, αυτή η αμοιβαία αναγνώριση,  θα ωφελήσει σίγουρα τους ευρωπαίους καταναλωτές επειδή δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές στην ΕΕ, κάτι που συνήθως διαρκεί 1-3 χρόνια και οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα ισραηλινά φαρμακευτικά προϊόντα"
Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο είχε εγκρίνει αυτή τη συμφωνία από το Μάιο του 2010.


Σημείωση: Με τη συνθήκη αυτή δίνεται το πράσινο φως για την κυριαρχία στην Ευρώπη της ισραηλινής ΤΕVA με τα ανώνυμα γενόσημα και χωρίς ευρωπαϊκό έλεγχο. Η ΤΕVA είχε εξαγοράσει τον γερμανικό κολοσσό στα γενόσημα Ratiopharm το 2009. Το περιοδικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει το deal Ratiopharm-Teva ως «κόλπο εκατομμυρίων»! Τον Οκτώβρη ο Ρέσλερ εισάγει σχετική μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm-Teva σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.
Οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει νοθευμένα φάρμακα της ΤΕVA το 2011( καθώς και το 2009) ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων δημοσιεύει διαδοχικές εκθέσεις – καταπέλτη για τη TEVA, με συγκεκριμένες καταγγελίες- σοκ  για νοθευμένα φάρμακα, ακατάλληλο εξοπλισμό στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας , ανεπαρκείς ελέγχους στα σκευάσματα και άλλες χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παραγωγή φαρμάκων.

Η  TEVA HELLAS ξεκίνησε το 2008 και συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, με τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων, προμηθεύοντας αυτές με Δραστικές Ουσίες Φαρμάκων, καθώς και με έτοιμα φάρμακα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διακινηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δισκία και στείρες δόσεις των φαρμάκων της TEVA στην Ελλάδα.
Η ισραηλινή εταιρεία με τα φτηνά σκευάσματα κυριαρχεί πλέον στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, αφού από τους σχετικούς διαγωνισμούς έχει εκλείψει πλέον το στοιχείο της ποιότητας.
Η χτεσινή συμφωνία Άδωνι- Τρόικας θα της χαρίσει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά φαρμάκου, εμπλέκοντας και  γιατρούς στην «προώθηση» των αμφιλεγόμενης  ποιότητας προϊόντων της εταιρείας.
«Μπίζνες» as usual….

Δεν υπάρχουν σχόλια: