26 Σεπτεμβρίου 2013

Η στρατηγική λεηλασία της Ελλάδας

Η στρατηγική λεηλασία της Ελλάδας

Ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Γερμανίας, κ. Σόιμπλε
«Είναι γνωστό ιστορικά ότι την τελευταία φορά που υποστήκαμε μια ανάλογη λεηλασία ήταν από τη χιτλερική Γερμανία το 1941 –πριν από περίπου 70 χρόνια»
Εξοχότατε,
Εγώ προσωπικά, αλλά πιστεύω και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλετε, για το καλό της χώρας μας, της μικρής Ελλάδας. Το γεγονός ότι εξαιτίας των μνημονίων και των «πακέτων διάσωσης» έχουν ήδη δώσει τέλος στη ζωή τους 4.500 άνθρωποι, έχουν κλείσει 600.000 επιχειρήσεις και έχουν βρεθεί στον δρόμο 1.500.000 άνθρωποι, καταδεικνύει περίτρανα ότι, πράγματι, αυτή η πολιτική βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Αλλά νομίζω ότι είναι πλέον σαφές πως το ενδιαφέρον σας δεν σταματά εδώ. Ηδη έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μια στρατηγική λεηλασία όλων των περιουσιακών της στοιχείων. Δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, ορυχεία, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ξεπουλιούνται χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ήταν –είναι– δημόσια, όπως και στη Γερμανία, και έχουν χτιστεί τα τελευταία 50 χρόνια με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που όπως και σε κάθε χώρα αποτελούν τους μετόχους αυτών των επιχειρήσεων.
Τώρα εκχωρούνται χάρη στις δικές σας προσπάθειες και χάρη στην αρωγή και την ανεκτικότητα ενός ελληνικού πολιτικού στερεώματος το οποίο εσείς, και όχι μόνο, εκθρέψατε, αναπτύξατε και διατηρείτε. Υγεία, παιδεία και δημόσια μέσα ενημέρωσης, τα μόνα που παρήγαν πολιτισμό, ξεθεμελιώνονται και εν τέλει καταλύονται. Σχολεία τεχνικής εκπαίδευσης και νοσοκομεία κλείνουν, παιδικοί σταθμοί κλείνουν τις πόρτες τους σε μητέρες εργαζόμενες, δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται, συνταξιοδοτικά ταμεία λεηλατούνται οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους και νέα παιδιά στην ανεργία, την απόγνωση, την πείνα και τελικά την εξαθλίωση.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η κρατική τράπεζα διατήρησης σπόρων πρόκειται να διαλυθεί και προφανώς να αφεθεί να καταστραφεί το ελληνικό φυτικό γηγενές πολλαπλασιαστικό υλικό. Μαζί με τις επιχειρήσεις, την κρατική περιουσία, τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ΚΑΙ το ελληνικό φυτικό γενετικό υλικό.
Η Γερμανία παρ’ όλα αυτά είναι χώρα παραγωγική και εξαγωγική. Η παραγωγή όμως απαιτεί φήμη και πελατεία. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα κοσμοκράτορα καταφέρατε να κάνετε πάλι τη Γερμανία αντιπαθή για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αίγλη των γερμανικών προϊόντων, τη γερμανική παραγωγή και εντέλει την εικόνα της Γερμανίας. Και εάν αυτό σας αφήνει σχετικά αδιάφορο, εξαιτίας της νέας σας κινέζικης πελατείας, νομίζω ότι κανείς ευσυνείδητος επαγγελματίας δεν θα έφτυνε στα μούτρα τους παλιούς του πελάτες επειδή απλά βρήκε καινούργιους. Ελπίζω να γνωρίζετε ότι η αλαζονεία αποτελεί το πρώτο στάδιο της αποσύνθεσης.
Πίσω στη μικρή Ελλάδα, 4 χρόνια πριν, πολλοί Ελληνες, απογοητευμένοι και αηδιασμένοι από τη διαφθορά της σημερινής πολιτικής τάξης, η οποία είναι αποτέλεσμα της βαθιάς υποτέλειας που χαρακτηρίζει όλο το ελληνικό πολιτικό περιβάλλον, είδαν καταρχήν θετικά το Μνημόνιο ως μια παρέμβαση των ξένων, η οποία ήλπιζαν ότι θα έβαζε σε κάποια τάξη και διαφάνεια την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.
Δυστυχώς αργοπορημένα συνειδητοποιούν ότι ο άγριος δανεισμός της Ελλάδας, ο οποίος οδήγησε στα μνημόνια και τα «πακέτα διάσωσης», έγινε για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Οτι ο στραγγαλισμός δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να οδηγήσουν στην άνευ όρων παράδοση της χώρας και μαζί και των ενεργειακών της αποθεμάτων, τα οποία πλέον υπολογίζονται τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.
Η σύνταξη της επιστολής αυτής, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει τον χαρακτήρα της αντιπαράθεσης, γιατί δεν διεκδικούμε εμείς οι Ελληνες τίποτα από τη Μεγάλη Γερμανία. Αντίθετα, η Μεγάλη Γερμανία διεκδικεί από τη μικρή Ελλάδα, όπως ακριβώς και στο παρελθόν. Πριν από κάποιο διάστημα, νομίζω κατά την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Σαμαράς παρακάλεσε την κ. Μέρκελ –αν δεν κάνω λάθος– να μας επιτρέψει να έχουμε ανάπτυξη…!
Είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός δεν θα είχε αντίρρηση να πληρώσει για αυτά τα οποία το Δημόσιο χρωστά στο εξωτερικό, παρ’ όλο που δεν ευθύνεται για τις επιλογές ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο λειτουργεί πάντα ερήμην του λαού και για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Παρ’ όλα αυτά, εσείς με την πολιτική την οποία επιβάλατε, καταστήσατε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ζημιογόνα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ή ακόμη και τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, στερώντας το Δημόσιο από τα αντίστοιχα φορολογικά έσοδα.
Είναι εντελώς κατανοητό. Η διατήρηση της ελληνικής οικονομίας σε ανεκτά επίπεδα θα στερούσε από την τρόικα και τη Γερμανία τη δυνατότητα λεηλασίας του ελληνικού εθνικού πλούτου.
Σας καταλαβαίνουμε.
Είναι γνωστό ιστορικά σε όλους μας ότι την τελευταία φορά που υποστήκαμε μια ανάλογη λεηλασία ήταν από τη χιτλερική Γερμανία το 1941 –πριν από περίπου 70 χρόνια.
Τα αναγκαστικά δάνεια τα οποία πήρε η Γερμανία από τη μικρή Ελλάδα, η καταλήστευση του ελληνικού χρυσού και στο τέλος όλων των διαθέσιμων τροφίμων άφησαν την Ελλάδα με 300.000 νεκρούς και μια χώρα κατεστραμμένη κοινωνικά και οικονομικά.
Μετά τον πόλεμο η μικρή και κατεστραμμένη Ελλάδα, φωτεινή εξαίρεση, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει από τη Μεγάλη Γερμανία τις αποζημιώσεις που της αναλογούσαν και υπολογίζονται σήμερα στο ύψος περίπου του ελληνικού χρέους. Αυτά τα χρήματα δεν μας τα δώσατε ποτέ. Ακόμη μας τα χρωστάτε. Νομίζω ότι είναι σαφές πως εμείς εδώ στη μικρή Ελλάδα θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν τα προβλήματά μας έρχονται από τους πεινασμένους, εξαθλιωμένους και αλλόθρησκους μετανάστες ή από τους χορτάτους, πολιτισμένους και ομόθρησκους Δυτικούς.
Κλείνοντας θα έλεγα ότι εμείς οι Ελληνες είναι καιρός πλέον να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια και τη σημασία της λέξης «υποτέλεια».
Εσείς θα πρέπει να μάθετε να ζείτε χωρίς εμάς.

Σας ευχαριστούμε πολύ
Κωνσταντής Τρίπος
πρώην υποψήφιος βουλευτής των Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: