20 Σεπτεμβρίου 2013

Δραματική ανακοίνωση των γιατρών του Τζανείου νοσοκομείου για τους τραυματίες της αντιφασιστικής διαδήλωσης

Δραματική ανακοίνωση των γιατρών του Τζανείου νοσοκομείου για τους τραυματίες της αντιφασιστικής διαδήλωσης - Διαδηλωτής έχασε το μάτι του
Η ανακοίνωση των γιατρών έχει ως εξής:
“Ως ιατροί του Τζάνειου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι.
Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό.
Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα“.
Εν τω μεταξύ, δυσάρεστη ήταν η εξέλιξη για διαδηλωτή που τραυματίστηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου αστυνομικού, έξω από το Α.Τ. Κερατσινίου.
Μετά από τρεις ώρες χειρουργικής επέμβασης έχασε την όραση του.
Καταγγελία γιατρού από το Νοσοκομείο Νίκαιας
“Αυτοί που σκότωσαν χθες έκαναν τρία χρόνια προπόνηση σε κορμιά μεταναστών” ανέφερε ο επιμελητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι ο δράστης πιθανώς να έστριβε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα, για να τον αποτελειώσει.
Ο κ. Παπανικολάου, ανέφερε πως εδώ και χρόνια δέχονται συχνά περιστατικά τραυματιών από ρατσιστικές επιθέσεις για τα οποία κανείς δεν τιμωρείται. “Επί τρία χρόνια έκαναν προπόνηση στα κορμιά των μεταναστών που μας τους έφερναν εδώ τραυματισμένους και φωνάζαμε για τις επιθέσεις αυτών των ομάδων” ανέφερε.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο 45χρονος είχε δολοφονική πρόθεση ανέφερε πως “οποιοιδήποτε χτύπημα με μαχαίρι στην περιοχή της καρδιάς, αποδεικνύει a priori δολοφονική πρόθεση”.
“Τα τραύματα ήταν δύο και το δεύτερο, ίσως υποδεικνύει και στροφή του φονικού όπλου“, συμπλήρωσε.
Ο κ. Παπανικολάου άσκησε κριτική κατά δημοσιογράφων που “χαϊδεύουν και παρουσιάζουν τους φασίστες σε εκπομπές lifestyle, λες και είναι φωτομοντέλα” και πρόσθεσε:
“Επειδή κάποιος συνάδελφος σας είχε κάνει αναφορές για τη σοβαρότητα της ακροδεξιάς, δυστυχώς σοβάρεψαν τα πράγματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: